AcasăNewsMilitarii turci impusca femei si copii sirieni la frontiera

Militarii turci impusca femei si copii sirieni la frontiera

Turcia ii intampina pe refugiati cu arme, in loc de compasiune

ONU a cerut Turciei informatii cu privire la moartea unui grup de refugiati sirieni impuscati de paza de frontiera turca dupa ce au incercat sa treaca granita dintre cele doua tari.

Turcia ii intampina pe refugiati cu arme, in loc de compasiune

Potrivit Daily Mail, opt persoane, care au incercat sa treaca frontiera folosind o ruta utilizata de regula de contrabandisti, au fost ucise de militarii turci, majoritatea fiind femei si copii, relateaza Sputnik. Alte persoane au fost ranite. Nu este primul incident de acest gen care are loc la frontiera dintre Turcia si Siria. Potrivit datelor Observatorului Sirian al Drepturilor Omului, in cursul ultimelor patru luni, 16 refugiati sirieni au fost ucisi in apropierea frontierei turcesti. Potrivit ONG-ului Human Rights Watch, in timp ce civilii sirieni parasesc tara de teama combatantilor  Daesh, ”Turcia ii primeste cu gloante in loc de compasiune”.

Comisia Europeana va decide in mai privind ridicarea vizelor pentru cetatenii turci

CE a anuntat, ieri, ca ar putea propune in 4 mai ridicarea vizelor pentru cetatenii turci pana pana la sfarsitul lunii iunie, daca Turcia ”indeplineste criteriile europene necesare”, a declarat presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker. Executivul european va ”prezenta cel de-al treilea raport al sau” cu privire la acest subiect, care ar putea fi ”acompaniat de o propunere legislativa avand ca afect punerea Turciei pe lista tarilor scutite de obligatia vizelor”.

author avatar
National
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger