AcasăNewsMilitarii americani, invizibili cu “mantia lui Harry Potter”

Militarii americani, invizibili cu “mantia lui Harry Potter”

Compania canadiana Hyperstealth Biotehnologie Corp  a realizat, in colaborare cu Pentagonul, un material miraculos, care, la nevoie, ii poate face pe utilizatori invizibili.

Materialul inventat de canadieni functioneaza mai ceva ca mantia lui Harry Potter

Primii care s-ar putea bucura de beneficiile lui Quantum Stealth, asa cum a fost numita inovatia, sunt chiar soldatii din armata americana.

Quantum Stealth te ajuta sa te pierzi in peisaj

Creatorii materialului sustin ca acesta ar putea inlocui cu succes traditionalele costume de camuflaj si explica principiul de functionare al “minunii”.

Cica, odata invaluiti in inovatorul Quantum Stealth, purtatorii devin invizibili, materialul avand capacitatea de a redirectiona undele luminoase din jurul lor. Mai ceva ca in cartile cu Harry Potter, in care micul vrajitor se folosea de o mantie miraculoasa pentru a deveni de nevazut. Potrivit companiei canadiene, materialul ar fi util in special pentru pilotii care sunt fortati sa se catapulteze pe teren inamic, ajutandu-i sa se sustraga capturarii. In plus, noua metoda de camuflare ar permite si  trupelor speciale sa efectueze raiduri pe timp de zi fara a fi detectate.

author avatar
Alina Creanga
717 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger