AcasăNewsMilitari ai GRU, capturati de ucraineni in Lugansk

Militari ai GRU, capturati de ucraineni in Lugansk

Unul din prizonieri, prezentat ca sergentul Alexandr Alexandrov din Brigada a treia a fortelor speciale.

Autoritatile ucrainene au afirmat ca au arestat doi soldati ”ai trupelor speciale rusesti” in estul rebel al tarii si care vor fi aratati ”lumii intregi”, intr-o conferinta de presa”, a indicat, ieri, un purtator de cuvant militar ucrainean, Vladislav Seleznev.

Unul din prizonieri, prezentat ca sergentul Alexandr Alexandrov din Brigada a treia a fortelor speciale.

”Este foarte important pentru noi sa aratam lumii intregi soldatii rusi despre care se spune ca nu se afla in Ucraina”, a declarat Seleznev, facand referire la faptul ca Rusia a negat in permanenta orice implicare a fortelor sale regulate in conflictul din estul Ucrainei, care a facut deja peste 6.200 de morti in mai putin de un an. ”Vom vedea unde va avea loc briefingul cu soldatii rusi capturati. Dat fiind faptul ca sunt raniti, am asteptat acordul medicilor pentru ca acestia sa fie transferati la Kiev iar acestia si-au dat autorizatia”, a declarat purtatorul de cuvant, fara a oferi o data precisa a anuntatei conferinte de presa, potrivit Belga. Capturarea celor doi militari rusi a fost anuntata anterior de purtatorul de cuvant ucrainean Andrei Lissenko.

Doi spioni?

Insa batalionul de voluntari urcaineni Aidar a revendicat capturarea celor doi oameni, precizand ca a avut loc landa Sciastia, oras aflat sub controlul fortelor guvernamentale, la aproximativ 15 kilometri de fieful separatist Lugansk. Pe pagina sa de Facebook, batalionul a indicat ca este vorba de  doi membri ai Directiei generale de informatii a Statului Major al fortelor armate rusesti (GRU). Potrivit lui Vladislav Seleznev, este vorba de soldati ai celei de-a ”treia brigazi a fortelor speciale, cu baza la Togliatti”, la 800 km sud-est de Moscova. ”Ei se afla pe teritoriul ucrainean din martie”, a afirmat Seleznev. Unul dintrei ei a fost prezentat ca numindu-se Alexandr Alexandrov, sergent. Purtatorul de cuvant a indicat ca soldatii au fost arestati dupa lupte implicand fortele ucrainene si ”aproximativ 14 membri ai fortelor speciale” rusesti pentru controlul ”unui punct strategic”. Un soldat ucrainean a fost ucis in cadrul operatiunii.

Rusia, gata sa discute cu SUA situatia din Ucraina

Adjunctul ministrului de Externe rus, Serghei Riabkov, s-a intalnit, ieri, la Moscova, cu subsecretarul de stat american Victoria Nuland pentru a discuta relatiile bilaterale si situatia din Ucraina. Moscova este gata sa continue dialogul bilateral si sa redeschida discutii asupra tuturor problemelor care afecteaza relatiile ruso-americane, a declarat Riabkov pentru RIA Novosti. ”In ceea ce priveste relatiile bilaterale, partea rusa a reiterat faptul ca starea lor nu a fost satisfacatoare pentru noi”, a spus Riabkov. Nuland se afla la a doua vizita in Rusia luna aceasta, prima avand loc alaturi de secertarul de stat John Kerry, in 12 mai, la Soci, intre doua deplasari facand si o escala la Kiev.

 

author avatar
Tudor Borcea
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger