AcasăNewsMilionul de euro din dosarul Microsoft era pentru Boc

Milionul de euro din dosarul Microsoft era pentru Boc

Fostul premier Emil Boc pare sa fi fost destinatarul spagii de un milion de euro pentru care femeia de afaceri Vanessa Youness a fost trimisa in judecata de DNA.

DNA a trimis-o in judecata in dosarul Microsoft pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenta, ea fiind acuzata ca ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe langa un inalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licentele IT din scoli. Potrivit unor surse judiciare, inaltul demnitar este fostul premier Emil Boc. La momentul in care Vanessa Amal Youness ar fi savarsit faptele, Emil Boc avea functia de premier al Romaniei. De altfel, femeia de afaceri este cunoscuta in Cluj drept un investitor cu mare trecere la actualul primar Emil Boc.

„ In perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins si ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa un inalt demnitar in vederea aprobarii unor documente ce priveau licentele IT pentru produse utilizate de catre Ministerul Educatiei Nationale in scoli. Documentatia respectiva a fost aprobata la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, mentionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinsi, in doua transe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virata in contul unei societati controlata de Youness Amal Vanessa, exact in ziua in care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a primit confirmarea oficiala a aprobarii documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost inmanata inculpatei in numerar”, arata DNA.

author avatar
Andrei Coman
1.048 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger