AcasăNewsMilionarul-turnator Horia Simu asteapta cel de-al treilea copil din spatele gratiilor

Milionarul-turnator Horia Simu asteapta cel de-al treilea copil din spatele gratiilor

Odata intrat pe lista milionarilor-turnatori, afaceristul Horia Schiopu Simu isi poate lua adio de la tunurile de milioane de euro. Mai mult, goana dupa bani si putere cu orice pret care l-a cuprins pe “campionul despagubirilor” nu numai ca ii va face pe viitorii parteneri de afaceri sa fuga de el, dar il tine departe si de propria familie. Horia Simu va deveni din nou tata, in spatele gratiilor.

Din cauza lăcomiei, Horia Simu pierde unul dintre cele mai preţioase momente, respectiv naşterea propriului copil

Devenit unul dintre cei mai bogati romani pe banii statului, “bancherul cuprului” a pozat multa vreme in milionarul intangibil. Dar odata cu spargerea “bubei ANRP”, Horia Schiopu Simu a facut cunostinta cu catusele, acum aflandu-se in arest preventiv. Situatie ce il tine departe atat de afaceri, cat si de familie.

Tata dupa gratii

Raluca Simu anunţa încă din luna mai, pe o reţea de socializare, că este însărcinată deja în cinci luni şi jumătate cu cel de-al treilea copil

Concret, Simu va deveni din nou tata, sotia acestuia, Raluca Simu, fiind insarcinata cu cel de-al treilea copil. De altfel, partenera de viata si de afaceri a milionarului-turnator urmeaza sa nasca in aceasta perioada, eveniment ce-l va gasi pe Simu in spatele gratiilor. Raluca si Horia Simu mai au doi copii. Daca Marian Vanghelie a reusit sa obtina o permisie de doua zile pentru a fi alaturi de Oana Mizil la nasterea fetitei lor, in cazul “regelui cuprului” sunt zero sanse de a se bucura de libertate la venirea pe lume a celui de-al treilea copil. In primul rand, el se afla in arest preventiv, nu in arest la domiciliu ca Vanghelie.

Ea pe Coasta de Azur, el aparat de un avocat din oficiu

Raluca Simu a incercat sa stea departe de taifunul dosarelor penale abatut asupra sotului, refugiindu-se pe Coasta de Azur. Ea si-a petrecut toata vara in cele mai scumpe si exclusiviste locatii de pe Riviera Franceza, asta in timp ce sotul milionar turna din greu la DNA in speranta ca isi va salva fundul si averea.

Nevasta milionaruluiturnător cu avocat din oficiu şi-a petrecut vara alături de ceilalţi doi copii pe Coasta de Azur

Mai mult, in toata aceasta perioada, Horia Simu poza in afacerist santajat si hartuit si se milogea in fata judecatorilor sa fie lasat in libertate sau, macar, sa fie judecat sub control judiciar sau arest la domiciliu. Si, culmea, demersurile in fata instantei nu au avut loc sub apararea unui avocat ales si platit, ci cu ajutorul unui avocat din oficiu! De pilda, la termenul din 27 iulie, cind Horia Simu a cerut inlocuirea masurii arestarii preventive cu una mai usoara, respectiv control judiciar sau arest la domiciliu, marele milionar nu a fost in stare sau nu a vrut sa-si angajeze avocat, fiind reprezentat in fata judecatorilor de un aparator din oficiu, platit din fondurile Ministerului Justitiei. Cu alte cuvinte, omul care a castigat, in doar doua luni de zile, de la ANRP, 128 milioane de euro, ajutat de o mana de functionari milostivi pe bani publici, nu a avut cu ce sa isi angajeze aparator.

Despagubirile de la ANRP, pe baza de tensiune mare

Si ca sa intelegeti cui plateste statul roman avocat din oficiu, aflati ca Horia Simu are o avere impresionanta dobandita tot pe carca banilor publici. Cu ocazia arestarii, procurorii DNA au descoperit o avere impresionanta. Pietre pretioase de doua milioane de euro, ceasuri de lux si tablouri in valoare de alte doua milioane de euro au fost puse, printre altele, sub sechestru asigurator in dosarul in care “bancherul cuprului” a fost trimis in judecata. Avutia acumulata in urma tunurilor date la bugetul de stat l-a determinat pe Simu sa se lanseze si in industria luxului. Horia si Raluca Simu sunt detinatorii in Romania a doua branduri exclusiviste, renumite in intreaga lume: casa italiana de bijuterii-unicat Scavia si legendara marca frantuzeasca de moda Vionnet, ambele in galeria comerciala a hotelului de cinci stele JW Marriott. Oare cand ajung procurorii si la aceste businessuri facute tot pe banii statului sau la exorbitantele sume cheltuite de Raluca Simu pe Coasta de Azur? Tot pentru a va face o idee despre cum a agonisit Horia Simu fabuloasa avere, trebuie sa stiti la ce siretlicuri a recurs fostul bancher pentru a obtine, de exemplu, despagubirile fara precedent de la ANRP. Horia Simu a depus un document medical din care reiesea ca „tergiversarea solutionarii cererii sale ii creeaza o puternica stare de stres ce este de natura a-i afecta grav sanatatea. Simu invoca o tensiune arteriala mare, iar comisia a tinut cont de starea lui si, in numai  doua luni,  a avizat dosarul de despagubire.  Asadar, Horia Simu a incasat, sub forma de titluri de proprietate, 128 de milioane de euro pe care le-a transferat la doua off shore-uri. Imediat dupa ce si-a vandut actiunile si a incasat banii, omul de afaceri si-a schimbat numele de familie, renuntand la numele de Schiopu, cum il stia toata lumea si cum aparuse in acte pana atunci.

Simu, in galeria milionarilor-turnatori

Anchetarea sa in dosarul despagubirilor astronomice de la ANRP l-a determinat pe Horia Simu sa acceada la lunga lista de milionari-turnatori. In incercarea de a-si salva fundul, “Campionul despagubirilor” a facut si el febra musculara de la atatea denunturi date procurorilor DNA. Astfel, a intrat si el in galeria afaceristilor de care e bine sa fugi, in nici un caz cu care sa te asezi la masa si sa bati palma. Si ca el mai sunt destui: Dinu Pescariu, Doru Bostina, Claudiu Florica sau Nelu Iordache. Sa te intalnesti in oras si sa iei masa cu astfel de oameni e ca si cum ai sta la masa cu DNA.

author avatar
Andrei Coman
4.316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger