AcasăNewsMilionarul Nelu Iordache face bani si dupa gratii

Milionarul Nelu Iordache face bani si dupa gratii

Patronul Romstrade si BlueAir, arestat pentru deturnare de fonduri, delapidare si spalare de bani, continua sa incaseze bani de la „sponsorul” oficial, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Nelu Iordache a ajuns la mititica dupa ce partenerul sau de afaceri a descoperit ca dispar banii pentru autostrada

Chiar daca a reziliat unul dintre sutele de contracte oferite afaceristului Nelu Iordache, CNADNR continua sa vireze in conturile acestuia sute de milioane de euro.

Firma Romstrade continua sa manance sute de milioane de euro din banii publici

Unul dintre cele mai mari contracte oferite de CNADNR firmei Romstrade, detinuta de Nelu Iordache, este cel din 2008, pentru modernizarea Drumului National 67C Bengesti – Sebes (Transalpina). Cu toate ca acest contract a fost atribuit in urma cu patru ani, nici pana in prezent nu s-a finalizat lucrarea.

CNADNR a reziliat rapid contractul aflat in vizorul Oficiului European de Lupta Antifrauda

Mai mult, in luna iunie a acestui an, CNADNR a semnat un act aditional cu Nelu Iordache, valoarea totala a contractului ajungand la 1,34 miliarde de lei. Adica aproape 300 de milioane de euro.

Obligati sa-l bage la racoare

Milionarul Nelu Iordache a ajuns dupa gratii dupa ce a fost acuzat de procurorii DNA de deturnare de fonduri europene, delapidare in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani. Potrivit procurorilor anticoruptie, Iordache a  schimbat destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati pentru  proiectarea si executia lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac–Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene. Cum a fost posibil sa se sparga „buba” si de ce nu s-a reusit musamalizarea matrapazlacurilor? Cel care a descoperit faptele grave, partenerul de afaceri al lui Iordache (Monteadriano- Engenharia e Construcao SA Portugalia), asociat cu Romstrade in contractul de 115,8 milioane de euro, nu a anuntat autoritatile din Romania, ci s-a dus direct la Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF). Cu „sabia” OLAF deasupra capului, CNADNR a reziliat la foc automat contractul cu Romstrade, iar DNA i-a facut rapid un dosar, iar Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea lui Nelu Iordache, pentru primele 29 de zile.

author avatar
Narcis Voica
1.147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger