AcasăNewsMilionarul Nelu Badea a „picat” in toaleta benzinariei din Prundeni – Valcea...

Milionarul Nelu Badea a „picat” in toaleta benzinariei din Prundeni – Valcea

Se strange tot mai tare latul in jurul lui Nelu Badea, cel care nu cu multa vreme in urma era considerat unul dintre cei mai influenti oameni din tara noastra.

Nelu Badea incaseaza bani ilegal, prin sotia sa, Simona Felicia

Numai ca dezvaluirile din „National” privind „suveica” internationala creata si folosita la spalarea a sute de milioane de euro de catre fostul vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti l-au adus pe acesta la marginea prapastiei.

Desi a fost avertizat de Fisc, primarul din Prundeni, Ioan Hora Horascu a tinut mortis sa il ajute pe Badea

Disperat de avansarea anchetelor care il privesc si ramas fara bani pentru ca acolitii sai s-au ferit sa mai aranjeze contracte publice cu el, „milionarul de la Londra” a facut greseala vietii in toaleta dintr-o benzinarie aflata la intrarea in comuna valceana Prundeni.

Blocada ANAF

Notificarea ajunsa in posesia anchetatorilor si pe care, dupa cum sustin acestia, se afla semnatura ilegala a lui Ioan Badea

Cum activitatea SC STRUCTURAL CONSULT INVESTITII si DEZVOLTARE SA, firma „amiral” a imperiului financiar evazionist creat de Nelu Badea in mai multe tari europene, a fost deconspirata in urma anchetelor jurnalistice din ziarul nostru, numele acesteia a fost „rebrenduit” in SC GLOBAL BUSINESS SRL.

Banii au ajuns in buzunarul unei firme paravan a sotiei lui Badea

Societate care urma  astfel a incasa  banii pentru efectuarea unor lucrari pe care procurorii le suspecteaza a fi supraevaluate, efectuate in comuna Prundeni, judetul Vilcea. Numai ca, in foame de bani dupa ce nu a mai reusit sa puna mana pe nici una dintre licitatiile la care a incercat sa participe in ultima vreme, Nelu Badea a facut apel la intelegerea primarului Ioan Horia Horascu pentru a-i debloca cei 700.000 lei datorati. Numai ca plata era imposibil de facut in mod legal, din cauza blocadei impuse de Fisc. Pentru ca Primaria Prundeni este in faza de executare silita, de catre ANAF si o firma de avocatura din Capitala, pentru neplata datoriilor in urma mai multor procese de executare silita. Insa intr-o situatie similara se afla si firma controlata de Badea, care trebuia sa gaseasca alte solutii ca sa-si recupereze banii fara ca Fiscul si creditorii sa ii ia din conturile blocate.

Prima oara fara „sageti”

Horascu este patronul postului de radio „Horion”  si unul dintre cei mai longevivi primari din tara, aflandu-se la al saselea mandat. Desi s-a aflat de nenumarate ori in vizorul procurorilor, fiind inclusiv cercetat penal pentru falsificarea unor stampile de vot si a altor documente. Numai ca edilul, desi avertizat de avocati si de inspectorii ANAF sa nu faca vreo plata catre Badea, accepta sa sprijine ingineria financiara propusa de acesta. Cum „Milionarul de la Londra” are cazier fiscal si toate incercarile sale de a-l „spala” au esuat, acesta nu are dreptul sa faca parte din nici o firma din Romania. Si, drept urmare, nici sa faca afaceri la vedere. Iar pana acum, Badea a reusit sa se tina personal departe de afacerile derulate, folosind intotdeauna doar „sageti”, intermediari cu nume grele bagati la inaintare. Numai ca, presat de problemele financiare si de refuzul subalternilor de a-si risca libertatea, acesta semneaza pe data 15.10.2012, in numele administratoarei SC GLOBAL BUSINESS SRL, o adresa catre executorul Bunescu Tudor, in care se spune ca a cesionat creanta Primariei Prundeni catre SC ADVISORY GROUP ASSOCIATED SRL. Adica o alta firma „fantoma” controlata tot de Nelu Badea, prin intermediul sotiei sale, Simona Felicia.

Filmati in timpul intalnirii

Din acel moment ofiterii sub acoperire care il fileaza strict pe Nelu Badea au intrat in alerta maxima, banuind „blatul” dintre acesta si primarul cel generos. Iar suspiciunile par sa se fi confirmat, surse din cadrul anchetatorilor sustinand ca au reusit sa monitorizeze cu putin timp in urma intalnirea „intamplatoare” dintre cei doi, care ar fi avut loc in toaleta unei benzinarii aflate in apropierea localitatii Prundeni. Iar dupa ce „milionarul de la Londra” a picat pe tehnica tocmai in acest loc ascuns, primarul Horascu a dispus si efectuarea platii in valoare de 694 294, 32 lei. Adica tocmai proba de care procurorii aveau nevoie pentru a inchide cercul cercetarilor.

author avatar
Catalin Tache
5.098 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger