AcasăNewsMilionarul Dumitru Crestin, condamnat la 5 ani de puscarie

Milionarul Dumitru Crestin, condamnat la 5 ani de puscarie

Milionarul Dumitru Crestin nu a reusit sa scape de dosarul devalizarii CFR

Implicat alaturi de fratii sai in unul dintre cele mai mari dosare privind obtinerea de credite frauduloase de la mai multe banci, milionarul Dumitru Crestin a primit o lovitura crunta intr-un alt dosar. Este vorba de devalizarea CFR, speta in care Judecatoria sectorului 1 a pronuntat prima sentinta. Astfel, Dumitru Crestin a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Milionarul Dumitru Crestin nu a reusit sa scape de dosarul devalizarii CFR

Judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, milionarul originar din Satu Mare are, deocamdata, la indemana posibilitatea de a contesta decizia magistratilor. De altfel, alaturi de Crestin au mai fost condamnati, tot la cinci ani de inchisoare, si alti doi cunoscuti afaceristi: Adrian Gaspar (directorul general scandia Sibiu) si Andrei Bogdan Gheorghiu.

Comando pentru pagubirea CFR

Conform sentintei Judecatoriei sectorului 1, cei trei sunt obligati sa plateasca catre CFR SA suma de 4.862.160,58 lei. In plus,  instanta  a dispus mentinerea sechestrului asigurator instituit asupra a doua imobile apartinand lui Dumitru Crestin. In urma cu trei ani, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a celor trei afaceristi, Adrian Viorel Gaspar, Dumitru Crestin si Andrei Bogdan Gheorghiu, asociati si administratori la SC ROMTEHNO INVENT SA. Potrivit rechizitoriului, in 13 iunie 2001, in urma unei licitatii organizate prin Bursa Romana de Marfuri, intre SC ROMTEHNO INVENT si CN CFR SA a fost incheiat un contract de achizitii pentru instalarea unui sistem de monitorizare a o suta de kilometri de cale ferata. La cateva zile de la semnarea contractului, Gaspar, Crestin si Gheorghiu ar fi intocmit facturi fiscale fara ca firma acestora sa fi efectuat vreo prestatie in baza contractului mentionat si au incasat ilegal 4.862.160 RON (echivalentul a 1.673.145 de dolari calculat la cursul mediu de 29.060 lei/dolar).

Cine sunt fratii Crestin

Fratii Dumitru, Ioan si Vasile Crestin detin o avere impresionanta. Numai in Bucuresti au mai multe vile impozante care ocupa jumatate din strada Johannes Kepler din cartierul Tei. Numele lor apar in privatizarea Scandia, privatizarea Protan sau scandalul Pietei Crangasi, unde Dumitru Crestin intentiona sa construiasca hale. DNA i-a anchetat pentru implicarea in reteaua care a obtinut credite bancare ilegale de peste 85 milioane euro si care a afectat bancile BRD, Volksbank si ATE Bank. Au ajuns si mai celebri dupa ce si-au pictat portretele pe zidurile unei biserici de pe Bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala, dar mai ales dupa ce au reusit ca, in schimbul unei sume modice, sa intre in posesia celebrei Piete Dorobanti.

author avatar
Andrei Coman
4.437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger