AcasăNewsMilionarii lumii si-au sporit averile in timpul crizei

Milionarii lumii si-au sporit averile in timpul crizei

Potrivit studiului anual publicat de Merrill Lynch-Capgemini, averea milionarilor la nivel mondial a crescut cu 9,7% anul trecut.

Milionarii lumii au stabilit un nou record, de 42.700 miliarde de dolari. Asia a depasit pentru prima data Europa la numarul de milionari si, in cativa ani, ar putea devansa Statele Unite. Numarul milionarilor din Asia-Pacific a crescut cu zece procente,  la 3,3 milioane. Milionarii americani sunt inca superiori – 3,4 milioane – iar cei europeni se tin aproape, cu  3,1 milioane. Inca 10.153 de milionari israelieni au aparut pe firmament, stapanind impreuna 52 de milioane de dolari in fonduri lichide.

Afaceri de „criza”

Se stie de cand lumea ca ban la ban trage! Numarul persoanelor cu active de peste un milion de dolari, care pot fi investite, a urcat anul trecut cu 8,3 procente, la 10,9 milioane. In randul celor foarte bogati, cu peste 30 de milioane de dolari disponibili pentru investitii, evolutia a fost chiar mai buna decat cea a milionarilor de „rand”. Numarul acestora a crescut cu zece procente, la 103.000, in timp ce averea lor „comuna” s-a majorat cu 11,5 procente, la 15.000 de miliarde de dolari. Concluzia studiului este ca diferenta dintre bogati si restul lumii continua sa creasca, mai ales pe crizele sarantocilor!

author avatar
Adina Mutar
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger