AcasăNewsMilioane de soferi disperati! Companiile care le-au pus viata in pericol!

Milioane de soferi disperati! Companiile care le-au pus viata in pericol!

Companiile Toyota, Nissan, Mazda si Honda au rechemat in service peste trei milioane de masini, din cauza unor probleme tehnice la sistemele de airbag.

Masinile, care pot pune viata oamenilor in pericol, au fost asamblate in perioada 2000 – 2004. Acestea sunt periculoase din cauza defectiunilor la sistemul care permite umflarea airbag-ului, astfel incat in situatii de accident este posibil ca dispozitivul sa nu se declanseze cum trebuie.

Toyota va rechema in service cel mai mare numar de masini, 1,73 milioane, dintre care 580.000 in America de Nord si 490.000 in Europa. Honda va chema 1,13 miliaone de masini in Asia, America de Nord si Africa, Nissan cheama 480.000, iar Mazda 45.000.

Airbag-urile care au speriat milioane de soferi au fost produse de Takata Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, cu un numar de 35.000 de angajati pe plan mondial si operatiuni de productie si in Romania. Pana acum, nimeni nu si-a pierdut viata din cauza airbag-urilor, arata 20min.ch.

 

author avatar
Anca Murgoci
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger