AcasăNewsMilioane de euro pentru antreprenoarele romance

Milioane de euro pentru antreprenoarele romance

Imprumutul va sprijini proiectele femeilor de afaceri si 6100 de locuri de munca

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda Garanti Bank Romania un imprumut in valoare de 22,3 milioane euro pentru a sprijini firmele din Romania. Din valoarea imprumutului, 5 milioane  se aloca femeilor antreprenoare, suma care va fi suplimentata cu 5 milioane euro din partea Garanti Bank.

Imprumutul va sprijini proiectele femeilor de afaceri si 6100 de locuri de munca

Aceasta tranzactie este sprijinita de Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investitii pentru Europa, numit si „Planul Juncker”, si este prima transa a imprumutului BEI dedicat femeilor antreprenoare din UE. Se preconizeaza ca aproximativ 260 de IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie vor beneficia de valoarea totala a imprumutului, care va sprijini 6 100 de locuri de munca, arata Comisia Europeana. Aceasta transa inovatoare a imprumutului va oferi acces la o sursa de finantare mai favorabila pentru femeile antreprenoare care reprezinta intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si intreprinderi cu capitalizare medie. Pentru a avea acces la aceste imprumuturi, intreprinderile trebuie sa fie detinute in proportie de peste 50 % de una sau mai multe femei, ori sa fie detinute in proportie de 26 % pana la 50 % de una sau mai multe femei, iar functia de director general, director administrativ sau director financiar sa fie detinuta de o femeie.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: „Ma bucur foarte mult ca Planul Juncker acorda o mana de ajutor femeilor antreprenoare din Romania, asistandu-le sa isi exprime talentele si sa isi transforme ideile in proiecte concrete. Emanciparea femeilor si punerea la dispozitia acestora a mijloacelor financiare de care au nevoie pentru a reusi vor aduce beneficii directe economiei Romaniei. Mereu am considerat ca femeile trebuie sa ocupe locul pe care il merita in societate, iar respectarea egalitatii de sanse intre femei si barbati reprezinta o valoare fundamentala a Uniunii Europene”.

author avatar
Andrei Coman
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger