AcasăNewsMiliardarul Nelu Badea a deturnat fonduri europene cu garantii bancare false

Miliardarul Nelu Badea a deturnat fonduri europene cu garantii bancare false

Ionel Blanculescu si Nelu Badea, implicati in cel mai mare scandal de deturnare a fondurilor europene

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, controversatul om de afaceri Nelu Badea este suspectat de comiterea mai multor escrocherii. Cel supranumit „miliardarul de la Londra” a incasat cateva milioane bune de euro provenind din fonduri europene si de la bugetul Consiliului Judetean Dambovita, dupa ce a castigat licitatiile pentru construirea unor statii de epurare a apelor la Gaesti si Titu.

Ionel Blanculescu si Nelu Badea (foto), implicati in cel mai mare scandal de deturnare a fondurilor europene

Numai ca, prin intermediul unor firme fantoma din „suveica” internationala creata cu ajutorul omului sau de paie Ionel Blanculescu, Badea a transferat toti banii  in conturile sale din Londra. In timp ce subcontractantii angajati pentru demararea lucrarilor si beneficiarii, in frunte cu CJ Dambovita, au ramas cu buzele umflate.

Garantii de la un broker

Ionel Blanculescu

In posesia noastra au intrat noi informatii care dovedesc modul fraudulos in care au fost deturnate fondurile acordate pentru proiectul de la Titu. Astfel, cand a trebuit ca firmele SC Structural  Consult Investitii si Dezvoltare SA si SC Vel Service SA sa depuna obligatoriile scrisori de garantie pentru buna executie a lucrarilor, proprietarul din umbra al acestora, Nelu Badea, care are cazier fiscal in Romania, s-a laudat ca va aduce documentele de la cele mai prestigioase banci din Marea Britanie. Cum insa credibilitatea sa este zero si la Londra, dupa nenumarate amanari, s-a vazut nevoit, in luna iunie 2011, sa depuna cateva polite de asigurare de 800 .000 euro, din partea CERT ASIG. Care, atentie, din informatiile noastre, este doar un broker, nu o societate de asigurari cu acte in regula! Mai mult decat atat, beneficiarii tepuiti vor sa execute acele politie de asigurari, in conditiile in care lucrarile prevazute prin contract nu au fost efectuate. Din primele cercetari au descoperit insa cu stupoare ca aceste polite nu pot fi executate, in spatele lor parand a nu exista niciun alt reasigurator, asa cum prevede legea.

Plangeri penale

Adrian Tutuianu

Si cum ne aflam in plin scandal privind fraudarea fondurilor europene prin POSDRU, in urma dezvaluirilor din „National”, in timp ce Nelu Badea s-a refugiat la Londra, iar Ionel Blanculescu are tupeul  sa bantuie in continuare studiourile de televiziune, dand lectii de moralitate in afaceri, atat organismul antifrauda european OLAF, cat si mai multe structuri ale statului s-au sesizat, demarand propriile anchete. Mai mult, Adrian Tutuianu, membru al Comisiei juridice si totodata secretarul Senatului, in urma verificarilor proprii efectuate, va depune plangeri penale pentru deturnare de fonduri europene si va cere arestarea cuplului Badea-Blanculescu.

In virtutea dreptului la replica, publicam punctul de vedere al S.C. CERTASIG – Societate de Asigurare si Reasigurare S.A. :

„ S.C. CERTASIG – Societate de Asigurare si Reasigurare S.A. este o societate de asigurare autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si care a fost infiintata si isi desfasoara activitatea in conformitate cu Legea nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor si cu celelalte dispozitii legale aplicabile. Nu suntem un broker de asigurare, astfel cum in mod eronat se arata in materialele sus mentionate, publicate de catre dvs. De altfel nici nu exista un broker de asigurare care sa aiba denumirea CERTASIG. In ceea ce priveste validitatea politelor de asigururare de garantii, precizam ca acestea sunt reglementate de actele normative in materia achizitiilor publice, reprezentand o alternativa valabila si legala la scrisorile de garantie bancare, autoritatile publice neavand dreptul de a limita utilizarea lor.

Facem precizarea ca prezentul demers are in vedere strict mentiunile referitoare la societatea noastra, fara a intentiona sa ne pronuntam asupra informatiilor facute cu privire la domnul Nelu Badea”.

author avatar
Catalin Tache
2.817 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger