AcasăNewsMiliardarul Ioan Niculae, cu familia si amanta la DIICOT

Miliardarul Ioan Niculae, cu familia si amanta la DIICOT

Ioan Niculae, fiica sa, fosta sotie, dar si amanta acestuia sunt urmariti penal de procurorii DIICOT, pentru sustragere de sub sechestru si spalare de bani. Toti cei patru au fost audiati, ieri, la DIICOT, unde au aflat noile acuzatii ce li se aduc.

Cel mai bogat roman a reusit performanta de a-si arunca in ghearele anchetatorilor toata familia, inclusiv amanta. Si asta deoarece, printre ingineriile financiare pentru care este cunoscut, Ioan Niculae a vrut sa mai bifeze una: sustragerea de sub sechestru. Sediul DIICOT a fost, ieri, locul de reuniune a familiei Niculae. Procurorii le-au “dat intalnire” lui Ioan Niculae, fostei sotii a acestuia, Domnita Niculae, fiicei omului de afaceri, Adina Niculae, dar si amantei celui mai bogat roman, Nicoleta Mariana Toncea, cunoscuta sub porecla de “Boticut”. Cei patru sunt acuzati de spalare de bani si sustragere de la sechestru, dosarul fiind deschis ca urmare a unor tranzactii suspecte. Mai precis, tranzactiile ar fi fost facute pentru a se evita sechestrarea unor bunuri in dosarul Romgaz-Interagro, potrivit procurorilor. In acelasi dosar, mai sunt vizati si opt functionari de la Cadastru.

Un nou sechestru asigurator

“Din materialul probator administrat in dosar rezulta suspiciunea rezonabila ca Ioan Niculae a sustras de sub sechestru mai multe bunuri, angrenand in aceasta activitate infractionala atat membri ai familiei sale ori persoane cu care se afla in relatii de prietenie, cat si functionari din cadrul Oficiilor de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI). Astfel, pentru a obtine timpul necesar scoaterii bunurilor de sub sechestru si vanzarea/cesionarea acestora catre terti, a instigat functionari din cadrul OCPI sa comita infractiunea de abuz in serviciu prin lipsirea de efecte a Ordonantei 146/D/P/2010 din data de 8 iunie 2012 prin care s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului in vederea recuperarii prejudiciului, trimisa institutiilor abilitate pentru luarea masurilor legale. Operatiunile de inregistrare in registrele aferente nu au fost efectuate ori au fost efectuate cu mare intarziere, dupa ce suspectul Ioan Niculae a finalizat actiunile de vanzare/cesionare a bunurilor legal sechestrate. Sumele de bani astfel dobandite au fost introduse in circuitul civil dandu-li-se aparenta obtinerii licite a lor”, sustin procurorii DIICOT. In alta ordine de idei, dupa audierile de ieri,  procurorii DIICOT au emis ordonante de punere sub sechestru asigurator a mai multor bunuri ale suspectilor Ioan Niculae, Domnita Niculae, Nicoleta Mariana Toncea si Adina Elena Niculae, printre acestea regasindu-se inclusiv bunurile sustrase de sub sechestru.

Lista bunurilor instrainate fara drept de Ioan Niculae

Un imobil situat in Bucuresti, compus din cladire avand suprafata totala de 1859 mp si teren intravilan de 1662 mp, din care 492,45 mp ocupati de constructie. Imobilul a fost vandut de sotii Ioan si Domnita Niculae fiicei lor Niculae Adina Elena in data de 22 iunie 2012, la pretul de 1.300.000 de euro. Ordonanta de punere sub sechestru a fost trimisa la OCPI Bucuresti in data de 13 iunie 2012, fiind inregistrata cu numarul19194 din15 iunie 2012 si repartizata de directorul unitatii catre registratorul sef  in data de 18 iunie 2012. Dupa multiplicare in vederea trimiterii catre unitatile subordonate, adresa de inaintare pentru Sectorul 1 a fost predata in data de 19 iunie 2012 referentului Nica Cristiana. Aceasta nu a dispus trimiterea actului catre Sectorul 1, pastrand adresa pana in data de 16 octombrie 2012, fapt prin care a inlesnit sustragerea bunului imobil de sub sechestru.

Pe raza municipiului Zimnicea – cladire-locuinta si anexe, din caramida si lemn, cu o suprafata desfasurata de 662 mp si teren intravilan in suprafata de 6000 mp. Bunurile au fost vandute in data de 19 iunie 2012 cu pretul de 1.000.000 de lei de catre sotii Niculae catre Nicoleta Mariana Toncea printr-o persoana mandatata sa semneze contractul de vanzare-cumparare. Ordonanta de punere sub sechestru (in care pe langa bunurile din Zimnicea figurau si bunuri situate pe raza localitatilor Nasturelu si Nanov, din judetul Teleorman,) s-a primit la OCPI Teleorman in data de 14 iunie 2012. Bunurile sustrase de sub sechestru au fost folosite de Nicoleta Mariana Toncea pentru garantarea unui credit ipotecar, sens in care evaluarea facuta de evaluatorul specializat a fost facuta in data de 14 iunie 2012, adica anterior incheierii contractului de vanzare-cumparare, stabilea o valoare de garantie mult mai mare decat pretul de vanzare-cumparare, respectiv de 8.599.625 de lei.

Partile sociale detinute de Ioan Niculae la SC INTERAGRO SRL, SC INTERCEREAL SRL, SC PENSIUNEA ARTEMIS SRL, SC DONAU FISH SRL SI SC INTERAGRO SA. Partile sociale de la INTERAGRO SA au fost vandute catre Adina Elena Niculae, iar celelalte catre Nicoleta Mariana Toncea, desi masura sechestrului fusese comunicata oficial societatilor in cauza inca din data de 13 iunie 2012.

author avatar
National
3.319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger