AcasăNewsMiliardarul Dan Adamescu este audiat la DNA

Miliardarul Dan Adamescu este audiat la DNA

Dan Adamescu este asteptat joi la DNA, urmand sa fie audiat in dosarul judecatorilor arestati pentru luare de mita, dupa ce ieri procurorii au descins in locuinta acestuia, dar si la sediul Astra Asigurari.

Procurorii DNA au suspiciunea ca una dintre firmele controlate de omul de afaceri Dan Adamescu ar fi fost favorizata de doi dintre cei patru magistrati arestati in acest dosar: Elena Roventa si Ion Stanciu.

In urma perchezitiei de miercuri de la vila omului de afaceri, anchetatorii au plecat cu mai multe cutii cu documente care vor servi drept probe in ancheta.  Descinderi au avut loc, de asemenea,  la sediile a opt firme detinute de Dan Adamescu, printre care si compania de asigurari Astra.

Adamescu este suspectat ca i-ar fi mituit pe judecatorii trimisi dupa gratii pentru ca Astra Asigurari sa scape de insolventa. In referatul procurorilor se arata ca magistratul Mircea Moldovean ar fi primit mita prin intermediul unei foste grefiere. Totodata, judecatoarea Elena Roventa ar fi luat 10.000 de euro, prin intermediul unui lichidator judiciar, in timp ce Ion Stanciu ar fi primit 15.000 de euro si o rochie creata de un designer celebru pentru sotia sa, prin intermediul unui alt specialist in insolventa.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger