AcasăNewsMiliardarii patriei dau cu „saru’mana” la Servicii

Miliardarii patriei dau cu „saru’mana” la Servicii

Au bani si relatii, dar uite ca asta nu inseamna totul in viata. Mai ales atunci cand nu le intretii pe cele din urma. Este si cazul mai multor importanti afaceristi romani, care au fost luati pe nepregatite de dezvaluirile din „National” privind numirea  a actuali sefi ai Serviciilor in functii cheie in Stat.

George Maior, seful SRI, a preferat sa nu dea pana acum prea multa apa la moara „periatorilor” de ocazie

Iar cum dintre toti conducatorii structurilor in pole-position pentru ocuparea organigramei de conducere a Guvernului se afla nimeni altul decat George Maior, actiunile acestuia pe bursele miliardarilor au explodat pur si simplu. Si, dupa inevitabila buimaceala de inceput, acestia, de la Puiu Popoviciu pana la Ion Tiriac, se inghesuie sa-i intre in gratii posibilului viitor premier. Dar nu uita sa-i ceara „acceptul” prieteniei si generalului Florian Coldea, cotat cu cele mai mari sanse de a ramane la carma SRI.

Antecamera la greu

In ultima vreme, generalul SRI Florian Coldea este si el asaltat de cereri de prietenie

Sursele noastre sustin ca, in ultimele zile, multi dintre nababi au lasat de o parte obisnuita aroganta afisata, facand orice pentru a transmite un mesaj de apreciere si sustinere cordiala pentru cuplul George Maior – Florian Coldea. Nefiind insa convinsi suta la suta de numirile acestora si nevrand sa piarda si alte culoare favorabile, au preferat sa o faca prin interpusi. Cum este cazul afaceristului Puiu Popoviciu, care nu pricepe neam de ce nu mai este un rasfatat al sistemului. Sunt insa si miliardari care nu s-au sfiit sa bata drumul pana la sefii Serviciilor, pentru a le spune personal „Saru’ mana”. Din „pozitia ghiocelului”, bineinteles. Ramane de vazut daca cei vizati de plecaciunile umile ale rezidentilor din Top Capital  vor degusta ciorba reincalzita a prieteniei…

Gura pacatosului…

In timp ce Sorin Ovidiu Vantu nu stia cum sa-i mai acuze pe sefii SRI, alti afaceristi ca Puiu Popoviciu sau Ion Tiriac cauta sa le intre in gratii

Inainte de a intra in sarabanda arestarilor si eliberarilor pe banda rulanta, Sorin Ovidiu Vantu se arunca public cu declaratii surprinzatoare despre cuplul George Maior – Florian Coldea si un presupus departament al SRI care i-ar tine in permanenta sub geana pe bogatasi.

Puiu Popoviciu

Acuzele nu au fost demonstrate niciodata, dar se  vede ca alti nababi chiar le-au luat in serios…

author avatar
Catalin Tache
2.153 afisari

1 COMENTARIU

  1. Incepand cu luna aprilie 2010 la nivelul serviciilor de informatii si ANAF s-a creat un grup de lucru, in cadrul unei operatiuni comune fara precedent, cu scopul de monitorizare a mass-media din Romania.
    Serviciul Roman de Informatii (SRI), Directia Generala Anticoruptie (DGA), Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) au demarat impreuna cu ANAF actiuni de identificare a “vulnerabilitatii” din punct de vedere financiar-contabil a institutiilor de presa centrale si locale. Vulnerabilitatile au in vedere identificarea acelor elemente de natura financiara ce ar putea fi folosite la momentul oportun, ca factor de presiune, pentru a determina repozitionarea respectivelor publicatii din punct de vedere al sustinerii politice.

    In aceasta actiune, SRI, DGIPI si DGA s-au implicat activ cu rol de documentare si culegere a informatiilor, informatii ce au fost livrate apoi ANAF. Prin acest mod de operare s-a urmarit acoperirea din punct de vedere legal a informatiilor obtinute de servicii privind activitatile economice ale societatilor din domeniul mass-media. Pana la nivelul lunii august 2011, din colaborarea celor trei servicii de informatii s-a reusit realizarea a circa 60 de dosare informative avand drept subiect diverse institutii mass-media private.
    Ultima faza a acestor operatiuni – adica obligarea mass-media de a se reorienta in perspectiva campaniilor electorale din 2012 – ar urma sa fie pusa in practica incepand din decembrie 2011 prin intermediul structurilor centrale si locale ale ANAF, dar si cu sprijinul procurorilor DNA si DIICOT. Deja o parte din dosarele instrumentate de ANAF cu ajutorul datelor furnizate de serviciile de informatii au fost directionate catre DIICOT si DNA cu titlul de informari.

    Prin justificarea verificarii unor informatii privind operatiunile financiare derulate de societatile detinatoare de licente radio-tv sau editoare de presa scrisa, cercetarile comune servicii secrete-ANAF au vizat urmatoarele firme.

    REALITATEA MEDIA SA
    RALITATEA MEDIA BARTER
    REALITATEA MEDIA TOGETHER
    F5 WEBCORP SRL
    MONOPOLY MEDIA
    SC GLOBAL VIDEO MEDIA

    INTACT PRODUCTION SRL
    CONVERGENT MEDIA SRL
    OPEN MEDIA NETWORK SRL
    MEDIA CASA PRESS SRL
    ECHIPA DE PR SRL
    INTACT DISTRIBUTION SRL
    ALL-NEWS SRL
    INTACT ADVERTISING SRL
    INTACT INTERACTIVE SRL
    INTACT MEDIA GROUP SRL
    ANTENA TV GROUP SA
    GRUPUL INDUSTRIAL VOICULESCU SI COMPANIA (GRIVCO) SA
    TIPOGRAFIA INTACT SA
    ANTENA 2 SA
    ANTENA 3 SA
    ANTENA 4
    EDITURA INTACT SRL

    SBS BROADCASTING MEDIA SRL

    OCRAM TELEVIZIUNE SRL (OTV)
    DAN DIACONESCU L.V. DISTRIBUTION SRL
    PRECIZIEI BUSINESS CENTER SRL

    RADIOTELEVIZIUNEA ARAD SRL (TV Arad)
    DIGITAL MEDIA SAT SRL Craiova

    GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C.) SRL Bucuresti
    MEDIA GRUP PRODUCTION SRL Buzau
    HIT MEDIA INVESTMENTS SA Iasi
    MEDIA SAT SRL Satu Mare

    ADEVARUL SA Bucuresti
    ADEVARUL HOLDING SA Bucuresti
    MIC.RO RETAIL SRL Bucuresti
    MEDIA PROMOVALORES SRL Bucuresti
    DOUBLE CLICK NET SRL Bucuresti
    DESTEPTAREA SA Bacau
    NORD-EST DISTRIBUTION SRL Focsani
    NORD VEST TRUST MEDIA SRL Satu Mare
    NORD VEST PRESS SRL Satu Mare
    TELEGRAF ADVERTISING SRL Constanta
    CROSS MEDIA PARTNERS SRL Bucuresti
    DOUBLE CLICK NET SRL Bucuresti
    PRESA TRANSILVANA SRL Brasov
    OGLINDA PRESS SRL Bucuresti
    DRAMIRAL MEDIA GROUP SRL Bucuresti
    GRUPUL DE PRESA MEDIANET SA Iasi
    MEDIANET SRL Iasi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger