AcasăNewsMike Vigil, fostul șef al temutei DEA, face legătura dintre Pablo Escobar...

Mike Vigil, fostul șef al temutei DEA, face legătura dintre Pablo Escobar și Portul Constanța! România, cap de pod pentru narcotraficanții Americii?!

sursa foto: antena3.ro

Mike Vigil, fost șef al Operațiunilor Internaționale al DEA, care a lucrat sub acoperire timp de 15 ani în Mexic şi Columbia, lansează un avertisment de luat în seamă de către autoritățile de la noi din țară.

Mai ales că vine din partea celui care l-a arestat pe traficantul Ramon Mata Ballesteros şi a lucrat în cadrul operaţiunilor de prindere a traficanților El Chapo şi Pablo Escobar.

Fostul șef al temutei DEA aduce în discuție situația din Portul Constanța. Și a tras atenția asupra faptului că, odată ce o ţară de tranzit de droguri devine una de consum, nu durează mult până când sistemele de poliţie, justiţie şi politic ajung să fie penetrate de traficanţi. Şi dacă se ajunge să se întâmple asta, până la un stat narco ar mai fi doar un pas.

Vigil: Am lucrat mult sub acoperire în Mexic

Mike Vigil se află în România la iniţiativa Kol Press, pentru a participa la o serie de conferinţe privind războiul împotriva drogurilor.

„Am lucrat în Mexic în anii 1970, când cartelul Guadalajara era cel mai puternic cartel din Mexic. Era condus de trei indivizi, Miguel Ángel Félix Gallardo (El Padrino), care fusese fost ofițer de poliție de stat pentru statul Sinaloa. Și apoi îl aveam pe Rafael Caro Quintero, care era responsabil pentru toate culturile de marijuana din statul Sinaloa. Și apoi Ernesto Fonseca Carrillo, care a condus întreprinderea de heroină a cartelului din Guadalajara.

Am lucrat mult sub acoperire în Mexic, pătrunzând în cartelul Guadalajara și în altele, jucând rolul unui mare lord al drogurilor. Și când lucrai sub acoperire, era foarte periculos.

Și cred că, în mare parte, am fost protejat, pentru că au fost momente în care, știți, aș fi putut să-mi pierd viața cu ușurință”, a povestit Mike Vigil, într-un interviu pentru Antena3.

Mike Vigil, dezvăluiri despre Pablo Escobar si cartelul Medellin

Fostul șef al DEA a dezvăluit că a strâns mai multe informații despre Pablo Escobar. E vorba despre cel mai cunoscut traficant de droguri din istorie.

„Și eu sunt cel care a strâns mai multe informații despre Pablo Escobar, pentru că, știți, înainte de asta, chiar nu aveam prea multe informații despre Pablo Escobar.

Nu știam cine erau membrii cartelului din Medellin, cine erau membrii familiei sale, nimic de genul ăsta. Și am început să compilăm o mulțime de informații. Și apoi am adus un avion militar numit Centra Spike, care era plin de echipamente electronice care avea capacitatea de a face asta. Avea capacitatea de a intercepta telefoane, de a intercepta radiouri. Iar el comunica cu familia sa prin radio. Și așa am reușit să-i localizăm locația atunci când a venit momentul să-l capturăm”, a spus Vigil.

„Au format un fel de conexiune acolo pentru a aduce droguri în România”

Nu în ultimul rând, fostul șef al DEA a adus în atenție situația drogurilor aduse în România. Și a atras atenția asupra faptului că activitățile de trafic de droguri merg mână în mână cu corupția.

„Aveți români care locuiesc în Mexic, locuiesc în Columbia, și apoi aveți mexicani aici. Așa că au format un fel de conexiune acolo pentru a aduce droguri în România, în portul Constanţa, și în aeroporturi și altele. Dar țineți cont că odată ce cartelurile încep să se deschidă un mic flux de droguri, acesta se va transforma rapid într-un râu de droguri, iar apoi veți avea probleme majore.

Din păcate, atunci când vorbim despre activitățile de trafic de droguri, acestea merg mână în mână cu corupția și apoi cu violența. Și am văzut o mulțime de țări care au început ca puncte de tranzit, cum ar fi Honduras şi dintr-o dată începeți să vedeți din ce în ce mai mulți oameni corupți,

oamenii din industria drogurilor care spală bani, forțele de securitate, știi, sistemul judiciar și politicienii. Și odată ce se întâmplă asta, vei evolua foarte repede într-un stat narco.”, a afirmat Vigil, la postul TV menționat.

author avatar
Andrei Coman
1.223 afisari

4 COMENTARII

  1. Asa cum „magistratii” au acaparat statul roman ca sunt specialii cei mai speciali caci fac investigatii numai ce vor ei, judeca cum vor, amana cum sunt conectati la interese si dau verdicte care sa-i protejeze si sa-i imbogateasca pe ei si familiile lor si pe mafioti si familiile lor, indiferent daca sunt criminali, spaguitori, hoti, traficanti, deturnatori de contracte cu statul, delapidatori, evazionisti….

  2. Noo, pai, bre…dom ministru MAI a zis ca totul e sub „control” in portul Constanta.
    Controlu’ cui?

  3. PABLPO ESCOBAR sau ROMANIA,…..bunä comparatie…ce sä spun. La coruptia care exzistä in ziua de azi in RO. ..(COLUMBIENII cei mai mari traficanti din LUME de cocainä )sunt copiii de GRÄDINITÄ, in comparatie cu justitia romanä ! la tema CORUPTIE! Nicäieri in lumea asta nu exzistä justitie mai coruptä ca-n… ROMANIA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger