AcasăNewsMike Pompeo, de urgență la Tel Aviv! Israel se pregătește să anexeze...

Mike Pompeo, de urgență la Tel Aviv! Israel se pregătește să anexeze Iudeea și Samara!

Vizită crucială efectuată de Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, în Israel. Mâna dreaptă a lui Donald Trump și cel mai fidel apropiat al președintelui american a mers să discute cu Benjamin Netanyahu fix înainte ca generalul Benny Gantz, noul ministru al Apărării, să ordone anexarea Ierusalimului și a Cisiordaniei! Sunt zile decisive pentru pacea din regiune, cu armata israeliană pregătită de o ofensivă militară nemaiîntâlnită.

Joi, 14 mai, noul guvern israelian a depus jurământul în Knesset. Parlamentul este acum controlat de alianța Netanyahu – Gantz; primul va sta premier pentru 18 ani, urmând ca după aceea frâiele puterii să fie trase de Benny Gantz.

Cu o zi înainte, pe 13 mai, la Tel Aviv a sosit Mike Pompeo, cel mai important om în politica externă americană și garantul Washingtonului pentru planurile pe termen scurt ale Israelului.

Statele Unite ale Americii au dat undă verde Guvernului Netanyahu să anexeze legendarele regiuni Samara și Iudeea începând cu data de 1 iulie, însă israelienii se grăbesc și vor ca ofensiva să demareze mult mai devreme. Tocmai de aceea a și sosit Mike Pompeo la Tel Aviv, în vederea găsirii unei soluții optime pentru atacul ce urmează. Trebuie numaidecât făcute progrese în „Planul secolui” pus la cale de  Donald Trump, a dat de înțeles secretarul american.

Acum terenul este pregătit. Secretarul american și primul ministru al Israelului s-au întâlnit la Ierusalim, ambii condamnând public… Iranul. Motivul? Republica islamică promovează terorismul în timpul pandemiei de Covid-19! Teheranul a folosit „resurse pentru a provoca teroare în întreaga lume, chiar și atunci când oamenii din țară se luptau atât de puternic” cu noul coronavirus, a grăit Pompeo. Tot el: „Toate astea spun multe despre sufletele acelor oameni care conduc Iranul”.

Între timp, în zonă crește violența extremă. Cisiordania este teatrul unor lupte crunte, cu morți și răniți. Recent, trupele israeliene au împușcat un adolescent palestinian în vârstă de 15 într-o tabără de refugiați din apropierea orașului Hebron. Cu o zi înainte, pe 12 mai, un bărbat palestinian a ucis un soldat israelian, în timpul unei operațiuni de arestare lângă Jenin.

Palestinienii, condamnați din pix!

Cum era și firesc, palestinienii au respins propunerile făcute de Donald Trump și au tăiat legăturile cu administrația sa. Poziția pro-Israel a Casei Albe a fost condamnată de negociatorul-șef al Palestinei, Saeb Erekat, care a declarat: „Administrația Trump colaborează cu Israelul în planul său de anexare a Cisiordaniei, în ceea ce este o încercare de îngropare a drepturilor poporului palestinian, dar și un atac flagrant asupra unui sistem internațional bazat pe reguli”.

Israelul controlează militar Cisiordania de când a ocupat-o în urma Războiului de Șase Zile (1967). Totuși, comunitatea internațională nu recunoaște stăpânirea israeliană de acolo și încearcă să găsească o soluție de pace pentru acest conflict. În zonă trăiesc mai bine de trei milioane de palestinieni și în jur de 400.000 de evrei. Ultimii au venit aici mai ales sub „domnia” lui Netanyahu, care a pornit un amplu plan de dezvoltare a infrastructurii în Cisiordania.

Pentru palestinieni, la fel ca pentru o mare parte a comunității internaționale, anexarea Iudeeii și a Samarei ar arunca în aer toate speranțele de soluționare a conflictului dintre cele două state.

author avatar
Nicholas Cezar
1.215 afisari

2 COMENTARII

  1. BAI NICOLAS CEZAR ESTI CHIOR ?SAU ESTI PROST DE-A BINELEA ,UITATE PE CE SCRII MAI HAHALERA !!’
    „primul va sta premier pentru 18 ani „!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    Voi de la National nu va uitati pe ce scriu nataraii astia ai vostri ??

    • Andreseene , fierbe tarata in tine , arunci cu injurii ca ultimul mitocan . Din 20 aprilie 2020 , Likud si Alianta Albastru ^ Alb ( Netanyahu-Gantz ) au semnat un acord pentru formarea unui ”Guvern National de Urgenta ” CU NETANYAHU PRIM-MINISTRU IN URMATOARELE 18 LUNI ( NU ANI ), DUPA CARE VA DEMISIONA SI GANTZ VA PRELUA PUTEREA . Este o greseala de redactare si o verificare a dioptriilor cititorilor , stai bine cu felinarele si lampa lui Ilici . Nu e un capat de tara , cine e informat suficient nu oracaie ca un flicea in piata Tiraspol si umileste autorul articolului facandu-l CHIOR si PROST DE-A BINELEA , astea sunt apucaturi si riminiscente ale unor brute ordinare cu osatura stalinista si metode a la Beria . Vezi tu de ce iti umfla romanii falcile si rozeta ? Pentru ca esti prost-crescut , lipsit de maniere , NU ESTI ROMAN SI NU SIMTI ROMANESTE ! PANIMAIU , HAHALERA STALINISTA …?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger