AcasăNewsMii de politisti si jandarmi, in zona bisericilor din Capitala si din...

Mii de politisti si jandarmi, in zona bisericilor din Capitala si din tara, de Boboteaza

Avand in vedere ca sarbatoarea Botezului Domnului, cunoscuta drept Boboteaza, este una foarte improtanta pentru romani, dar si ca in aceasta zi, in care se sfintesc apele, foarte multi credinciosi merg la biserica pentru a lua Agheasma Mare, oamenii legii anunta ca vor fi in preajma lacasurilor de cult, pentru a preintampina orice problema si a evita orice risc la adresa sigurantei oamenilor.

Se vor asigura ca manifestarile religioase si ceremoniile organizate cu prilejul Bobotezei se vor desfasura in liniste si fara incidente peste 2.000 de jandarmi, la nivelul intregii tari, din cate anunta Jandarmeria Romana, 300 de ei doar in Capitala- la Patriarhie si alte 23 de biserici din Bucuresti. Pe langa faptul ca vor incerca pe cat posibil sa asigure buna desfasurare e avenimentelor de miercuri, jandarmii vor asigura crearea acelor culoare speciale, care sa faciliteze accesul credinciosilor catre zonele in care se distrubuie agheasma.

Totodata, pe langa jandarmi, peste 12.500 de politisti vor fi pe teren, de Boboteaza, in plus fata de numarul obisnuit al oamenilor legii, cat sa se asigure ca totul decurge fara probleme – la nivel de ordine si siguranta publica, dar si de fluidizare a circulatiei in apropierea bisericilor- in ziua sarbatorii Botezului Domnului, atat in Capitala, cat si in restul zonelor tarii.

Conform IGPR, ar urma sa aiba loc slujbe de Boboteaza in peste 15.400 de lacasuri de cult de pe intreg teritoriul Romaniei.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger