AcasăNewsMii de persoane izolate in Australia, din cauza inundatiilor VIDEO

Mii de persoane izolate in Australia, din cauza inundatiilor VIDEO

Mii de australieni au fost blocati in casele lor, vineri, in estul tarii, din cauza inundatiilor care au izolat mai multe comunitati, accesibile in prezent doar cu elicopterul.

Circa 7.200 de persoane sunt izolate in statul New South Wales (sud-est) si Queensland (nord-est), potrivit autoritatilor. „Vazute din aer, acestea par niste insule”, a declarat premierul statului New South Wales, Barry O’Farrell, dupa ce a survolat regiunea. La Moree, un oras cu 8.000 de locuitori situat de-a lungul raului Mehi, au fost emise ordine de evacuare, au anuntat Serviciile de Urgenta.

„Orasul Moree este inundat. Nordul Moree nu este numai inaccesibil, ci multe case sunt inundate”, a adaugat premierul statului.”Cand survolezi centrul, se vede ca unele strazi seamana cu niste canale, care si-ar gasi locul mai degraba la Venetia decat in nordul New South Wales”.

[youtube]EmyrXSDBzoo[/youtube]

Serviciile de urgenta ale statului au evacuat cateva persoane cu elicopterul. „Este o operatiune logistica de amploare cu inundatii importante”, a dezvaluit Steve Pearson, un oficial din cadrul serviciilor de urgenta. „A trebuit sa utilizam multe, chiar toate elicopterele noastre, pentru a evacua persoanele. Din fericire, majoritatea oamenilor au respectat ordinele de evacuare”, a adaugat el, potrivit postului de televiziune Seven Network.

Queensland si nordul New South Wales au fost afectate de inundatii istorice in urma cu un an, care au provocat moartea a circa 30 de persoane si pagube de miliarde de dolari. Aceste inundatii, care au devastat o zona imensa, cat Franta si Germania impreuna, au fost imputate fenomenului climatic La Nina.

[youtube]RKmuF4Mn5hI[/youtube]

author avatar
Ciprian Purice
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger