AcasăNewsMii de angajati de la Posta Romana protesteza in Piata Constitutiei din...

Mii de angajati de la Posta Romana protesteza in Piata Constitutiei din Bucuresti

Peste 1.500 de angajati de la Posta Romana protesteaza, marti dimineata, in Piata Constitutiei din Bucuresti, impotriva reducerilor salariale si a concedierilor masive.

Protestatarii cer demisia conducerii, acuzand-o de „incapacitate si nepasare”. Potrivit liderului Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania, Matei Bratianu, la mitingul din Piata Constitutiei sunt sindicalisti din aproape toata tara. Matei Bratianu a spus ca angajatii Companiei Posta Romana trebuie sa cumpere din banii lor consumabile, iar soferii trebuie sa repare singuri masinile de serviciu, potrivit rtv.net.

Sindicalistii sustin ca sunt ingrijorati de viitorul locului de munca. Acestia reclama si ultimele solicitari ale managementul CN Posta Romana, prin care ar urma sa se reduca veniturile salariatilor cu peste 10 la suta, precum si intentia de desfiintare a jumatate dintre oficiile postale urbane si a tuturor ghiseelor postale rurale.

Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, declara ca protestele angajatilor de la Posta Romana „nu au niciun obiectiv” si reprezinta „o manipulare” facuta de „cativa smecheri de acolo, care si-au vazut daramate interesele lor private”. El preciza ca privatizarea Companiei Nationale Posta Romana se va face „in conditii de siguranta”, astfel incat la licitatie sa participe doar firme serioase, cu o buna probitate financiara.

author avatar
Andra Nesu
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger