AcasăNewsMihalache „Somnifer”, ambasadorul unei tari „misterioase”

Mihalache „Somnifer”, ambasadorul unei tari „misterioase”

Si ce dor mi-a fost de personajul asta! Dan Mihalache „Somnifer” este chintesenta trandaviei in politica, omul capabil sa-l invinga prin KO, in derbiul lenevelii, pana si pe Klaus Iohannis, mare maestru in arta statului degeaba. Ei bine, tocmai cand credeam ca prodigioasa activitate de facut nimic ii umple programul, iata ca viata de ambasador la Londra il infatiseaza pe fostul sef al cancelariei prezidentiale si in ipostaze cu care nu prea e obisnuit.

Asadar, Institutul Cultural Roman a gazduit, miercuri seara, un important eveniment, sub organizarea Camerei de Comert Romano-Britanice. Evident, Mihalache nu putea lipsi, desi acum suntem convinsi ca regreta invitatia.

In calitate de vipresedinte al BRCC, a luat cuvantul si Colin Lovering. Mai bine n-o facea! Lovering si-a dat cu parerea despre relatiile dintre cele doua tari, insa remarca lui a nuantat o realitate deloc magulitoare pentru trimisul nostru in Regat. Usturatoare sinceritatea acestui englez care a remarcat lipsa de implicare in promovarea Romaniei a intregului personal diplomatic de la ambasada.

Din categoria „gura pacatosului adevar graieste”, avem urmatoarea declaratie: „Trebuie sa facem o diferenta intre romani si Romania. Romanii sunt deja recunoscuti, dar si foarte cautati in Marea Britanie, ca specialisti in diverse domenii, mai ales in IT. Pe de alta parte, speram ca in cinci ani de acum incolo nici sa nu se mai pomeneasca despre acest mister numit Romania”. Lovering nu s-a oprit aici si a continuat sa-i dea la temelie ambasadorului Dan Mihalache, usor atipit in fata acestui val de critici: „Speram sa se stie despre Romania ca fiind o tara unde exista posibilitati, unde se poate investi. E ca vinul romanesc, pe care trebuie sa-l bei ca sa-ti dai seama ca este foarte bun. Asa si cu Romania – trebuie sa te duci acolo si sa-ti dai seama cate oportunitati ofera! In incheiere, remarc faptul ca Romania mai are de lucrat pe partea de promovare in Regatul Unit”.

Hal de reactie diplomatica

Sa mergem mai departe. La categoria „vioreaua anului” poate intra cu sanse bune si urmatoarea replica rostita de ambasadorul Motaiala: „Nu cred ca pentru noi, romanii, Brexitul are un impact semnificativ”.

Poftim?! A efectuat Ambasada Romaniei la Londra vreun studiu cu privire la impactul iesirii Regatului din UE, domnule Toropeala? Cand afirmati o asemenea enormitate, aveti cumva in vedere si pierderile economice ale intreprinzatorilor romani care fac export-import cu Anglia?

Personal, mai degraba cred ca asta este genul de declaratie pe care o faci atunci cand vrei sa te speli pe maini de o problema. „E totul ok, niciun impact pentru noi, hai, pa!”. Cam asa traduc reactia omului platit sa urmareasca, apere si promoveze interesele Romaniei peste hotare. De unde, Mihalache nu are astfel de preocupari si jura fidelitate singurei iubite, logodnica El insusi. Minunata relatie El-El nu poate fi bruiata de un eveniment ca Brexit, ce naiba, doar vorbim de unul care si-a facut luna de miere pe dormeza!

author avatar
Nicholas Cezar
2.115 afisari

4 COMENTARII

  1. Oameni din ăștia ne trebuie. Noroc cu dl Meleșcanu ca a facut evaluarea ambasadorilor, consulilor generali si consilierilor economici . Chiar nimic nu a facut acesta!

  2. Pai cine sa-l evalueze si pe asta? Dinozaurul Melescanu care si el trage la aghioase cand ar trebui sa fie mai alert? Halal!

  3. Ocazia intalnirii a fost aratarea in spatiul public al statuii reginei maria si e bine ca mihalache nu a cuvantat ceva despre faptele de vitejie ale reginei de la Cotofenesti si alte marsavii.Mihalache a fost si ocupat cu separarea cetelor regale ce se afla cu unghiile pregatite de atac,acolo intalnindu-se nicolae,de catre Rege descalificatu’ si principesa elena.Oricum,in scurt timp ,,nishte,,arhive vor prezenta mai bine eroina si mihalache sa fie pe faza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger