AcasăNewsMihail Vlasov, achitat in prima instanta

Mihail Vlasov, achitat in prima instanta

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a scapat in prima instanta, de acuzatia de dare de mita pe care i-au adus-o procurorii in dosarul in care a fost trimis in instanta in vara anului trecut.

La termenul de luni, judecatorii au dispus achitarea avocatului Mihai Vlasov pe motiv ca, din cate precizeaza B 1 TV, instanta a considerat ca nu exista probe la dosar. Cum insa hotararea pronuntata in aceata prima zi a saptamanii este una pronuntata in prima instanta, ca urmare nu e definitiva, ea poate fi contestata. Ambele parti- atat acuzatul, cat si acuzatorul, respectiv procurorii DNA, pot face apel, in termen de zece zile de la pronuntare, urmand ca, in cazul in care exista o astfel de cerere, aceasta sa fie solutionata de o instanta superioara.

Va reamintim ca in dosarul de fata, Vlasov a fost deferit justitiei in vara anului trecut, DNA acuzandu-l de dare de mita si sustinand ca, in calitate de presedinte al Camerei de Comert, ar fi cerut unui deputat – despre care anchetatorii au anuntat ca facea parte din Comisia juridica a Camerei Deputatilor- sa sustina un proiect de act normativ – privind trecerea Registrului Comertului in subordinea Camerei de Comert. Totul, sustin anchetatorii, in schimbul numirii fostului ales al neamului intr-o functie de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR.

Mai exact, DNA anunta, la momentul trimiterii in judecata a lui Vlasov, faptul ca „La data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”. Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrului Comertului”.

sursa foto: radioiasi.ro

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger