AcasăNewsMihail Neamtu si Adrian Papahagi, plangere penala contra lui Ponta

Mihail Neamtu si Adrian Papahagi, plangere penala contra lui Ponta

Mihail Neamtu si Adrian Papahagi au depus, joi, la Parchet, o plangere penala impotriva lui Victor Ponta, pe care il acuza de savarsirea infractiunii de plagiat.

Scandalul plagiatului primului ministru Victor Ponta revine in atentia publicului dupa ce Mihail Neamtu, presedintele partidului Noua Republica, si Adrian Papahagi, vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate, au depus, miercuri, o plangere penala impotriva acestuia sub aspectul savarsirii infractiunii de plagiat.

„Astazi, 23 August 2012, Dr. Adrian Papahagi (Paris IV – Sorbonne) Dr. Augustin Ofiteru (Academia Romana) si Dr. Mihail Neamtu (King’s College London) au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva lui Ponta Victor Viorel. In urma numeroaselor aspecte semnalate in presa, autorii plangerii penale solicita Parchetului sa procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetarilor penale sub aspectul savarsirii infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea 8/1996”, se arata intr-o postare a lui Mihail Neamtu pe pagina de Facebook a partidului.

Mihail Neamtu si Adrian Papahagi  precizeaza ca plangerea penala se refera la opera lui Victor Ponta numita „Raspunderea in dreptul international umanitar”, care cuprinde 113 pagini ,,copiate prin metoda copy paste” din operele altor patru autori.

„Fapta de plagiat se refera la lucrarea „Raspunderea in dreptul international umanitar”, publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010. Aceasta carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel si-a insusit atat drepturi morale cat si patrimoniale, contine 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori. In acelasi timp aceste pagini apar plagiate si in teza de doctorat a actualului Prim-Ministru al Romaniei, ceea ce arata fara dubiu ca autorul acestui plagiat este chiar domnul Ponta”, sustin Mihail Neamtu si Adrian Papahagi.

Totodata, conform textului postat de Mihail Neamtu si Adrian Papahagi, Noua republica isi „reinnoieste” cererea ca Victor Ponta sa isi dea demisia din functia de prim ministru .

„Perseverenta in demersul sau de innoire si asanare a clasei politice romanesti, Noua Republica isi innoieste cu acest prilej cererea ca domnul Ponta sa demisioneze din functia de Prim-Ministru. Prezenta domniei sale in aceasta functie de mare responsabilitate este in continuare o palma pe obrazul cetatenilor Romaniei care iubesc munca si detesta impostura! Cerem membrilor de buna-credinta ai USL sa se delimiteze de persoanele care nu inteleg ca functiile de responsabilitate publica trebuie sa fie ocupate doar de oameni integri”, mai scriu Mihail Neamtu si Adrian Papahagi.

Ca marturia a faptului ca atiunea a avut loc, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi au prezentat si o fotocopie a plangerii depuse pe numele lui Victor Ponta la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

(foto: nouarepublica.ro)
author avatar
Ionut Zgimbau
852 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger