AcasăNewsMihail Gorbaciov a criticat declaratiile lui Vladimir Putin la adresa opozitiei ruse

Mihail Gorbaciov a criticat declaratiile lui Vladimir Putin la adresa opozitiei ruse

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a criticat marti retorica lui Vladimir Putin prin care ii califica pe reprezentantii opozitiei drept „dusmani”.

„Am fost uimit cand a spus asta prima data, calificandu-i drept dusmani”, inainte si dupa alegerile prezidentiale din 4 martie castigate de Vladimir Putin, a declarat Gorbaciov intr-un interviu pentru postul radio Ecoul Moscovei. In timpul unui discurs tinut in fata a zeci de mii de partizani, de la Moscova, pe 23 februarie, in plina campanie prezidentiala, Putin a descris aceste alegeri precum o „batalie pentru Rusia”, si a cerut alegatorilor „sa nu-si tradeze tara lor”.

Gorbaciov a criticat de asemenea declaratiile lui Putin de dupa alegeri, castigate duminica din primul tur, care se refereau la miscarea de contestare fara precedent in tara, inceputa in urma cu trei luni. „Alegatorii nostri stiu diferenta dintre dorinta de reinnoire si provocarea politica care are ca scop sa distruga statul si sa uzurpe puterea”, declarase in acel moment Putin.

Avand astfel de remarci, Putin a umilit pe toti cei care au participat la manifestatiile opozitiei, a declarat Gorbaciov, facand apel catre autoritatile ruse sa isi ceara scuze.

author avatar
Ciprian Purice
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger