AcasăNewsMihail Boldea, dat in urmarire internationala. Deputatul va fi cautat prin Interpol...

Mihail Boldea, dat in urmarire internationala. Deputatul va fi cautat prin Interpol

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, dupa ce instanta a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva in lipsa, deputatul urmand sa fie cautat prin Interpol intrucat a iesit din tara sambata, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia spre o destinatie necunoscuta.

Conform procedurilor, dupa emiterea unui mandat de arestare preventiva, instanta, prin Serviciul exercutari penale, transmite mandatul de arestare catre Serviciul urmariri din cadrul Politiei, care trebuie sa il duca la indeplinire. in cazul in care politistii stabilesc faptul ca persoana pentru care a fost dispusa masura preventiva nu mai este in tara, intocmesc un referat de constatare, urmand ca aceasta sa fie cautata prin Interpol.

Potrivit unui oficial al Parchetului instantei supreme, cand persoana pentru care procurorul a cerut arestarea preventiva nu este gasita in tara, magistratul trebuie sa se adreseze din nou aceleiasi instante cu o solicitare de urmarire internationala. in cazul in care instanta admite solicitarea, persoana vizata incepe sa fie urmarita international prin Biroul Interpol.

Conform Legii 302/2004, republicata, „in cazul in care un mandat de arestare preventiva sau de executare a pedepsei nu poate fi dus la indeplinire, intrucat inculpatul ori condamnatul nu se mai afla pe teritoriul Romaniei, instanta care a emis mandatul de arestare preventiva sau instanta de executare, dupa caz, la propunerea procurorului sesizat in acest scop de catre organele de politie, emite un mandat de urmarire internationala in vederea extradarii, care se transmite Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in vederea difuzarii prin canalele specifice”.

Competenta de a intocmi si transmite cererile de extradare in numele statului roman revine Ministerului Justitiei. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pentru 30 de zile pe numele deputatului Mihail Boldea, care a plecat din Romania sambata, 17 martie, prin vama Giurgiu.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galati pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro. Boldea a parasit Romania sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, cu trei zile inainte ca deputatii sa avizeze cererea DIICOT de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii lui.

author avatar
eNational
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger