AcasăNewsMihail Balasescu, liberalul gasit mort in casa fostului socru, condus pe ultimul...

Mihail Balasescu, liberalul gasit mort in casa fostului socru, condus pe ultimul drum

Fostul secretar adjunct al Partidului National Liberal, despre care s-a aflat ca si-a gasit sfarsitul in conditii cumplite, in urma cu cinci zile, a fost condus pe ultimul sau drum.

Mihai Balasescu

Mihail Balasescu a fost inmormantat in Cimitirul „Sfantul Ilie” din Capitala. Rude, dar si prieteni apropiati si colegi din formatiunea politica au asistat indurerati la ceremonia oficiata de preoti.

Printre cei care au tinut sa isi ia adio de la Balasescu s-a numarat si Ludovic Orban. Vizibil marcat de sfarsitul cumplit al colegului sau de partid, fostul ministru l-a descris pe Balasescu drept un „om serios” si „foarte inteligent”, care „nu merita, in niciun caz, o moarte atat de dramatica”. Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PNL vrea sa se faca lumina in aceasta situatie. „Cred ca trebuie – cei care se ocupa de acest caz sa faca dreptate”, considera Orban.

De altfel, in cursul zilei precedente, Parchetul General a anuntat ca s-a solicitat emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele fostului socru al politicianului, tatal celei de-a patra sotii a liberalului (de care acesta divortase), si care este considerat de catre anchetatori a fi principalul suspect in aceasta tragedie.

„Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au dispus la data de 06.09.2015 punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul BURCHEL EPAMINODA GEORGE ADRIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, urmand a fi inaintata  judecatorului  de drepturi si libertati de la Parchetul Tribunalului Ilfov propunerea de arestare preventiva in lipsa a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile”, precizeaza reprezentantii PICCJ intr-un comunicat.

Balasescu a fost gasit fara viata, vineri, in casa fostului socru, cu multiple leziuni pe corp. Politistii si procurorii au demarat o ancheta menita sa elucideze cazul decesului politicianului, fostul secretar adjunct al PNL pe vremea cand partidul era condus de Crin Antonescu.

author avatar
Cristina Stefan
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger