AcasăNewsMihai Tudose, premierul de la C.A.P.

Mihai Tudose, premierul de la C.A.P.

Pentru mine, cel putin, poate si pentru altii, Mihai Tudose a aparut de niciunde. Nici macar nu mi-am imaginat ca PSD are si asemenea oameni. Nu mi-am imaginat nici ca, din cei 738.000 de cetateni cu carnet de membru PSD, tocmai la Mihai Tudose se va gandi Liviu Dragnea sa-l propuna prim-ministru. Sau, cine stie, l-o fi propus SRI, dupa cum am auzit, dar nici pe asta nu o cred. SRI, la fel ca si fosta Cooperativa Agricola de Productie din Dor Marunt, are si el demnitatea lui.

Asteia din urma, dupa ce castigase ani de-a randul titlul de Erou al Muncii Socialiste, nu-i mai intrai in gratii oricum. Capatase prestigiu, avea valoare, duduia tarlaua de tractoare, de combine, semanatori si silozuri pline. Luase avant cu demnitatea ei.

Cat sa reziste si agentul?

Mihai Tudose nu este, insa, din Dor Marunt. E din Braila, loc incarcat de istorie, de traditii, de prestatiile artistice ale lui George Enescu, Hariclea Darclée si Maria Filotti, de cultura lui Terente si de alte C.A.P-uri fruntase. Premierul pare sa nu fi mostenit nimic din genetica locului. Nu-l vad cantand in Tosca, precum Hariclea,   si nici proveniente din osul domnitei Mavrocordat nu are, precum celebra cantareata. Mai degraba il vad tragandu-se din casta nobila a tractoristilor de la Statiunile de Masini Agricole de pe vremuri. Nu de fizic e vorba, ca nu-i frumos sa spun asta. Ci de darzenia lui de a conduce un Guvern caruia nu nimereste sa-i schimbe bujiile arse. Bujii pe care, in loc sa le scoata cu ranga sau cu barosul, in traditia inaintasilor lui mecanizati din Balta Brailei, le gadila cu pila de unghii si da sa sufle in ele. In plin scandal al pedofilului din Politie, cand ministresa Carmen Dan cerea demisia sefului IGPR, premierul se trezeste ca nu e de acord. Se trezeste ca e mai bine sa-i dea astuia termen o saptamana, ca sa-l lamureasca si pe el ce s-a intamplat. Ce sa se intample, sefu’? Nimic grav. Un politist nemernic s-a dedat la niste magarii fara seaman cu doi copii minori. Hai ca nu e cine stie ce. De vina sunt aia mici, care nu au vrut sa stea acasa. L-au ispitit pe bietul agent si asta, pe buna dreptate, cat era sa mai reziste?

Anul combinagelii politice

Surprinzator cum Mihai Tudose nu a pus mana pe ranga si nu a izbit in tractorul Internelor. Carmen Dan trebuia data afara pe usa, in secunda urmatoare aflarii faptelor. Seful Politiei Romane trebuia azvarlit pe acelasi traseu, fara regrete si lacrimi pe obraz. Sefi si sefuleti din minister ar fi trebuit scosi urgent de prin birouri si trimisi la plimbare pe miriste, chiar si cu suturi in fund daca nu se misca prea vioi. Conducerea Internelor trebuia secerata, locul arat si insamantat, iar dimineata tara trebuia sa vada ce frumos creste noua recolta. Ce lamuriri iti mai trebuie, Tudose? Sa vezi care cu cine este ruda? Cine cu cine e vecin de proprietate sau ce cojones politice are? Sa vezi daca, dand in seful Politiei, nu dai si in caracatita intereselor de la Interne? Sa vezi daca nu stiu ce mancator de pensii speciale nu se supara si-ti pune in cap chestorii din gasca, ascunsi pe functii caldute? Oricum, vei ramane in istorie cu atitudinea ta de mecanic la Statiunea de Masini Agricole a Guvernului. Mai ales cu finalul alocutiunii din sedinta, cand, ca un tractorist, ai luat-o peste tarlaua cuvintelor, „ in spiritul logicii guvernamentale”: „Sa dea Dumnezeu sa avem un an rodnic….!”. Este! Dar numai in combinageli.

author avatar
Valentin Boeru
2.527 afisari

2 COMENTARII

  1. Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: cosminsandu027@gmail.com

  2. Ministrul actual al internelor nu era in functie la data savarsirii faptelor din trecut ale pedofilului,are o mica scuza.Primul vinovat este cel care l-a acoperit direct sau indirect pe infractor,apoi toti sefii pe linie ierarhica ce au luat la cunostinta de fapte si au inchis ochii.Procurorul sau procurorii care au tinut dosarul,dosarele la sertar,oare nu au nicio raspundere.Asa este,ministrul de interne actual trebuie sa demita pe toti acei sefi,inclusiv cei care nu l-au informat de astfet de specimen,ce au avut o mare sau mica raspundere in legatura cu acest caz extraordinar.Dupa aceea primul ministru se putea pronunta in legatura cu eventuala demisie a doamnei,pe care a umilit-o intr-un hal ce denota ca acest klingonian(care a adormit cu fata pe gratrele de mici dupa o duzina de douadoze de bere) este mai mult decat misogin,pai cine s-o fi uitat la el,poate doar femeile cu vederea foarte slaba,de unde si frustrarea dovedita.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger