AcasăNewsMihai Toader, fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si...

Mihai Toader, fost director al Postei Romane, condamnat la 10 ani si 6 luni de inchisoare

Mihai Toader, fostul director al Postei Romane, a fost condamnat, luni, la 10 ani si sase luni de inchisoare, de catre magistratii de la Tribunalul Bucuresti.

Toader a fost gasit vinovat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata la instanta superioara.

Mihai Toader este acuzat ca „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu in contextul organizarii si derularii achizitiei si implementarii unor produse informatice de la firma Data Tech Business Solutions Ltd Cipru”.

Concret, in 2008, Mihai Toader, alaturi de Emanoil Lepadatu, director executiv economic al Postei Romane, Andrei Marinescu, director executiv dezvoltare strategica, si Vasile Barbulet, sef Departament IT, au cumparat produse IT la un pret supraevaluat de 12 ori, in lipsa fondurilor proprii aferente si fara indeplinirea in totalitate a obligatiilor contractuale de catre furnizor, paguba produsa patrimoniului CN Posta Romana fiind estimat la 6.583.000 de euro.

Mihai Toader a fost condamnat la patru ani de inchisoare, cu executare, si in Dosarul politelor de asigurare pentru angajati, dosar in care a prejudiciat Posta Romana cu peste 4 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger