AcasăNewsMihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI: Trebuie sa ne pregatim pentru un...

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI: Trebuie sa ne pregatim pentru un alt mod de a trai pe Pamant!

Dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca actuala criza se va intinde pe termen mediu de 2,3,4 ani, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, este de parere ca trebuie sa ne pregatim pentru un altfel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant.

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, este de parere ca actualele derapaje din economia mondiala au fost cauzate de „slabiciunea factorilor de decizie”. „Ceea ce se intampla acum cu economia globala nu s-a mai intamplat niciodata in istoria omenirii. Slabiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje. Trebuie sa ne pregatim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trai pe Pamant”, a declarat pentru gandul Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.
Ieri, Traian Basescu preluand evaluarile internationale a declarat ca actuala criza se va intinde pe termen mediu, respectiv „2, 3, 4 ani”.

Nouriel Roubini, profetul crizei din 2008, a declarat joi ca recesiunea in acest moment este inevitabila si ar putea fi mai rau decat in 2008. Europa si Statele Unite sunt „efectiv in recesiune”, iar factorii de decizie politica nu mai pot face nimic pentru a le salva, scrie joi businessinsider.com.

„Orice ar face FED (Banca Centrala a SUA) acum, este prea tarziu”, comenteaza acesta in una dintre postarile sale de pe Twitter.
Economia zonei euro se afla in pragul recesiunii, potrivit unui studiu de piata care arata ca activitatea din sectorul privat s-a contractat in aceasta luna pentru prima data ultimii doi ani, potrivit Financial Times.

323 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger