AcasăNewsMihai Razvan Ungureanu, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coalitiei

Mihai Razvan Ungureanu, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coalitiei

Mihai Razvan Ungureanu

Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu a venit la Palatul Victoria, unde va avea consultari cu liderii coalitei pentru formarea noului Guvern.

Mihai Razvan Ungureanu

Surse oficiale au declarat, luni seara, agentiei Mediafax, ca liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri. Dupa finalizarea audierilor va urma votul in Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de investire a noului Cabinet fiind preconizate sa se incheie cel tarziu joi.

„Dupa discutiile de marti dimineata din coalitie, premierul desemnat intentioneaza sa aiba si intrevederi cu grupurile parlamentare ale puterii pentru discutii privind votul care va fi acordat noului guvern. in principiu, va ramane acelasi numar de portofolii ministeriale, urmand ca partidele sa propuna nominalizari pentru posturi de ministru”, au aratat sursele.

Grupurile din actualul arc guvernamental detin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decat opozitia. Puterea are la Senat 68 de reprezentanti, iar opozitia are 66 de senatori. La Camera, puterea se poate baza pe 176 de voturi, in timp ce PSD si PNL au, impreuna, 147 de parlamentari.

Cum ar putea arata noul guvern

Surse politice au declarat, luni, pentru Mediafax ca Daniel Funeriu, Catalin Predoiu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt printre ministrii care raman si in viitorul guvern, in discutie fiind mandatele de la Interne, Agricultura, Economie, Finante, Comunicatii.

Principalele schimbari l-ar viza astfel pe Traian Igas, de la Interne, numele inlocuitorului urmand sa fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomitianu, de la Finante, ar putea fi inlocuit de Bogdan Dragoi. Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igas ar fi interesat si UNPR, mai ales ca Gabriel Oprea a detinut functia, pentru o scurta perioada, cand inca se afla in PSD.

De asemenea, exista voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzaverde, care se opun cooptarii Elenei Udrea in viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenta Elenei Udrea in noul Guvern este foarte posibila. Potrivit surselor, se vehiculeaza de asemenea, ideea inlocuirii ministrilor Valeriu Tabara, Valerian Vreme si Ion Ariton.

Grupurile din actualul arc guvernamental detin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decat opozitia. Puterea are la Senat 68 de reprezentanti, iar opozitia are 66 de senatori. La Camera, puterea se poate baza pe 176 de voturi, in timp ce PSD si PNL au, impreuna, 147 de parlamentari. In afara de acestia, mai sunt cinci deputati si un senator independenti.

author avatar
National
609 afisari

1 COMENTARIU

  1. La Economie urmeaza a fi numita Andreea Maria Paul Vass, fosta consiliera a lui Emil Boc. Este nepoata NKVD-istei Ghizela Vass, evreica din Basarabia, conform Wikipedia.
    Ghizela Vass,bunica din partea mamei, a intrat in PCR in 1933, atunci cand partidul era compus doar din agenti NKVD.
    Ascensiunea in partid a bunicii a fost fulminanta, in 1945 ea fiind deja membu al CC al PCR si reusind sa se mentina in functii pana la sfarsitul anilor ’70. Printre sarcinile activistei Vass s-au aflat, pana la inceputul anilor ’40, si eliberarea moldovenilor de la Chisinau de sub „jugul burghezo-mosieresc romanesc”, iar, ulterior, dupa 1945, eliberarea romanilor de la Bucuresti de sub jugul lui Maniu si Bratianu. Dupa ce a fost sefa sectiei organizatorice a CC al PCR, in 1954 a fost admisa in secretariatul CC, iar in 1958 o ajunge sefa sectiei relatii internationale a partidului.
    La inceputul anilor ’70, a fost „marginalizata” de Ceausescu in functia de adjunct al sectiei relatii internationale si, in 1982, a fost pensionata. Casa din centrul Capitalei, primita la sfarsitul anilor ’40, cu mobila si tablouri confiscate de la „dusmanii poporului” a fost locul in care si-a crescut celalalt nepot, Bogdan Olteanu, fost presedinte al Camerei Deputatilor si fin de cununie al lui Calin Popescu Tariceanu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger