AcasăNewsMihai Ghimpu ameninta ca va parasi AIE daca i se va oferi...

Mihai Ghimpu ameninta ca va parasi AIE daca i se va oferi o functie in stat lui Igor Dodon

Mihai Ghimpu

Liderul liberal Mihai Ghimpu a amenintat ca partidul sau se va retrage din cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) daca Igor Dodon va primi vreo functie in stat, intr-un interviu acordat vineri postului de radio Europa Libera si publicat in pagina electronica a acestuia.

„Cu acesti neafiliati s-a incheiat povestea. Gata. Alianta are 59 de voturi si daca cineva din colegii nostri s-a inteles, iarasi, pe ascuns, ca si cu Greceanii, asupra unor functii pentru Dodon si incearca sa le voteze cu comunistii, inseamna ca Partidul Liberal paraseste Alianta si gata. Nu mai iertam. Cu noi nimeni nu a discutat ca daca voteaza Dodon (va primi) o functie cutare sau cutare. Si daca au discutat pe la spate atunci si mai departe sa guverneze cu Dodon. Dar PL nu mai merge la acest fel de jocuri marsave pe la spate. Noi nu vom vota nici o functie pentru Dodon”, a declarat liderul liberal.

Igor Dodon

Intrebat daca exista posibilitatea ca rezultatele alegerilor prezidentiale sa fie contestate de opozitia comunista la Curtea Constitutionala, Ghimpu a negat categoric. „Nu are cum. Noi am procedat strict constitutional, strict legal, conform legii cu privire la procedura de alegere al presedintelui”, a afirmat el.

Ghimpu a declarat, de asemenea, ca partidul sau va insista pentru a-i reveni functia de conducere a Procuraturii Generale.

„E si normal, in cazul dat in care Partidul Liberal a cedat functia de presedinte al Parlamentului, dupa alegerea presedintelui, fiindca in acord nu e scris ca functia revine PL numai in cazul in care domnul Lupu e presedinte. Este stipulat clar ca functia de presedinte al Parlamentului eu puteam sa o cer de la inceput, asta noi verbal ne-am inteles, dar in scris asta inseamna de la bun inceput, din toamna ca eu sa fiu presedinte al Parlamentului, este scris si numele meu, nu doar partidul. Si acum sigur ca da, noi am pus problema. Da, nu am ce ascunde, am dori conducerea Procuraturii Generale”, a declarat el.

author avatar
Ciprian Purice
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger