AcasăNewsMihai Ghezea, fostul patron al publicatiei "Atac la persoana", retinut de procurori...

Mihai Ghezea, fostul patron al publicatiei „Atac la persoana”, retinut de procurori pentru santaj

Fostul patron al ziarului „Atac la persoana”, Mihai Ghezea, a fost retinut de procurori, miercuri, fiind acuzat ca l-ar fi santajat printr-un contract de publicitate pe Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro si al echipei de fotbal Astra Ploiesti.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, ca Mihai Ghezea a fost ridicat de pe strada din zona Pietei Victoria si dus la Politia Capitalei pentru audieri.

In luna aprilie, intre InterAgro si „Atac la persoana” a fost încheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul sa se abtina de la a publica materiale care sa aduca atingere sau sa afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personala. Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind platit un avans pe trei luni.

Dupa primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul si a publicat un material jurnalistic ce viza viata personala a lui Ion Niculae.

Potrivit surselor citate, rezilierea brusca a contractului a survenit ca urmare a faptului ca Ghezea dorea majorarea sumei prevazute in document. In acest context, în luna iulie patronul de la Astra Ploiesti a depus o plângere penală la poliţie acuzându-l pe Ghezea de santaj.

Rosca Stanescu: „De foarte multi ani, jurnalistii care fac investigatie sunt acuzati de cei investigati ca exercita presiuni asupra lor”

„Eu nu cunosc suficient de bine pe domnul Mihai Ghezea, nu-l cunosc bine nici pe patronul Interagro, nu cunosc cazul, ca si duneavoastra nu avem sub ochi inceputurile acelea de proba pe care se bazeaza DNA-ul politia sau cine se ocupa de caz. Trebuie sa fim circumspecti ptentru ca destul de multi ani, jurnalistii care fac investigatii sunt acuzati de cei investigati ca exercita presiuni asupra lor. Este o cale foarte simpla de a scapa de jurnalisitii incomozi. Sa urmarim lucrurile in evolutia lor. Despre Mihai Ghezea nu stim sa fi fost mare ziarist de investigatii. Nu as vrea sa fiu subiectiv sub nicio forma. Este posibil sa fie nevinovat. Mi-e greu sa ma pronunt”, a declarat la Antena3, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu .

Legat de clauza din contractul incheiat intre publicatie si firma Interagro, Rosca Stanescu spune: „Daca despre asta e vorba, atunci domnul Ghezea este un inger. Sunt convins ca nu el a dictat in acest contract o clauza care-l obliga sa nu critice firma cu care a incheiat contractul de publicitate. Uitati-va,acum e vorba de o incalcare, nu  a acestei clauze, ci, din cate inteleg, Ghezea ar fi scris ceva despre viata particulara a domnului Nicolae”, mai spune jurnalistul.

Mihai Ghezea a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, intr-un dosar in care Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati de santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Ciutacu: „Daca oamenii se afaceri se stiu curati, de ce dau banii ca apoi sa se razgandeasca?”

Victor Ciutacu, Jurnalul National: „Daca oamenii de afaceri se stiu curati in raport cu legea si daca spun ca il stiu pe domnul Ghezea de santajist de ce dau banii intr-o prima faza pana sa se razgandeasca si sa il acuze de santaj? Vorbim pana la urma de cel mai bogat om din Romania. Daca cel mai bogat om din Romania tremura in fata unei fituici, nu poate decat sa ridice niste semne de intrebare”.

„Eu parca imi amintesc ca a mai fost un caz si la Cluj, in urma cu cativa ani. Avand faima de om rigid, niciodata nu mi s-a intamplat”, a declarat fostul premier Victor Ciorbea, la Antena3.

„Eu n-am avut experiente directe. Niciodata nu mi-a cerut nimeni bani, nu m-a santajat, mi s-a cerut ajutorul, dar niciodata nu am simtit o asemenea presiune”,  adeclarat senatorul Gheorghe Frunda la acelasi post de televiziune.

 

Stire in curs de actualizare!

1.064 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger