AcasăNewsMihai Fotino, unul dintre cei mai indragiti actori romani, a murit la...

Mihai Fotino, unul dintre cei mai indragiti actori romani, a murit la 83 de ani

sursa foto: jurnalul.ro

Lumea teatrului si a filmului romanesc a suferit, luni, o noua lovitura, legendarul Mihai Fotino incetand din viata la 83 de ani.

sursa foto: jurnalul.ro

Anuntul trecerii in nefiinta al actorului de la Teatrul National a fost facut de Oana Pellea, una dintre elevele sale, pe un celebru site de socializare. Oana Pellea il caracteriza pe Misu Fotino drept „un domn, un mare si distins artist, un om bun, generos si un spirit frumos”.

Internat de circa o saptamana la Spitalul Elias, Misu Fotino a incetat din viata in urma unei grele si lungi suferinte. Actorul se retrasese de cativa ani si avea mari probleme dupa ce in 2005 a suferit un atac cerebral.

Nascut si crescut in Bucuresti, Fotino a copilarit la Brasov si, fiind un talent inascut, a debutat in teatru inca de la varsta de 6 ani. A dedicat aproape 60 de ani teatrului, jucand in piese celebre. Cele mai multe dintre acestea au fost comedii, pentru ca legendarul actor se baza in viata pe un singur dicton: „De ce avem nevoie de umor? Simplu. Ca sa traim!”.

Misu Fotino a jucat si in numeroase filme, de la „Directorul nostru” (1955) si „Telegrame” (1959) pana la modernul „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001).

author avatar
Cristi Ionita
860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger