AcasăNewsMihai Fotino a murit. Colegii sunt indurerati: Era un actor minunat

Mihai Fotino a murit. Colegii sunt indurerati: Era un actor minunat

Lumea artistica sufera o noua mare pierdere, la inceput de 2014. Actorul Mihai Fotino a murit, luni, la varsta de 83 de ani, pe un pat de spital, dupa o grea suferinta. Vesterea disparitiei omului de teatru a fost primita cu mare tristete de catre colegii de breasla.

Au jucat alaturi de Misu Fotino, de-a lungul unei cariere de cateva zeci de ani, timp in care regretatul actor s-a dedicat atat teatrului, cat si filmului. Luni, insa, au aflat ca Mihai Fotino a plecat intr-o lume mai buna. Au primit cu mare durere trista veste a mortii colegului lor de breasla. Printre cei care au avut doar cuvinte frumoase la adresa lui Misu Fotino se numara Tamara Buciuceanu Botez. Marea actrita a gasit cu greu cuvintele pentru a vorbi despre regretatul ei coleg, a carui disparitie a intristat-o pana la lacrimi. „Un coleg extraordinar, un actor minunat”, a marturisit interpreta celebrului personaj Isoscel, din „Liceenii”, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

„O sa-l port in suflet toata viata”, a marturisit, la acelasi post TV, Draga Olteanu Matei, actrita care a jucat alaturi de Fotino in legendara productie „Coana Chirita”. „Parca am intrat intr-un blestem (…) Si-a indeplinit misia nemaipomenit. A fost un actor-misionar, un propovaduitor laic despre sufletul omului. Nu sunt cuvinte intr-o asemenea situatie”, a declarat Dorel Visan, cerandu-le celor care l-au apreciat pe regretatul Misu Fotino sa-i pastreze vie amintirea.

Cititi si: Mihai Fotino, unul dintre cei mai indragiti actori romani, a murit la 83 de ani

Sursa foto: cinemagia.ro

871 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger