AcasăNewsMihai Fifor scoală Ministerul de Interne cu noaptea în cap

Mihai Fifor scoală Ministerul de Interne cu noaptea în cap

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, i-a băgat încă de la primele ore ale dimineții în ședință pe șefii din cadrul  Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Principalul subiect discutat a fost cel legat de crimele de la Caracal și, conform surselor noastre, ministrul s-a pus la punct cu toate detaliile operative ale anchetei. De asemenea, un subiect de discuție a fost numirea unui nou șef al Poliției Române, după ce chestorul Ioan Buda a fost demis.

Fifor a anunțat marți că are mandat din partea premierului să inițieze „un proces radical de luptă” împotriva criminalității și de reformare a sistemului. „Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz. Am mandat din partea premierului să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului.

De asemenea, din respect pentru familiile victimelor și pentru cetățenii care urmăresc evoluțiile, mă angajez să asigur o mai mare transparență în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziție constant informațiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc