AcasăNewsMigranţii pluteau în derivă, în apropiere de Vama Veche. Polițiștii de frontieră,...

Migranţii pluteau în derivă, în apropiere de Vama Veche. Polițiștii de frontieră, ULUIŢI de ce au găsit la bord!

migranti marea mediteranaMigranţii pluteau în derivă, în apropiere de Vama Veche. Polițiștii de frontieră, ULUIŢI de ce au găsit la bord!

Polițiștii de frontieră au identificat, vineri dimineață, o navă cu migranți, la aproximativ 30 mile est de Vama Veche. Nava a fost adusă in Portul Constanța.

Când au verificat ambarcaţiunea, oamenii legii au rămas uluiţi: 70 de oameni, printre care şi copii, pluteau în derivă.

Au intervenit mai multe ambulanţe SMURD

Potrivit Gărzii de Coastă Constanța, comandantul și nava sunt din Turcia, iar pasagerii posibili turci sau sirieni.

La operațiunea de salvare / remorcare și aducere în Portul Constanța au participat nava Sar Artemis, aparținând ARSVOM, și nava Gărzii de Coastă Constanța.

„O navă de patrulare a Gărzii de Coastă, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat pe Marea Neagră, a observat, cu ajutorul aparatelor radar şi a tehnicii de la bordul navei, o ţintă la aproximativ 30 de mile este de localitatea Vama Veche.

S-a încercat comunicarea pe toate căile posibile cu această navă, însă nu s-a putut lua legătura cu nava în cauză.

Astfel, nava Gărzii de Coastă a procedat la interceptarea ţintei. Când a ajuns în apropierea acesteia, a putut observa că este o navă de foarte mici dimensiuni, cu foarte multe persoane la bord„, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

În Portul Constanţa au fost solicitate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). O singură persoană, care prezenta un traumatism la un braţ, a fost evaluată şi a primit asistenţă medicală, dar a refuzat transportul la spital.

author avatar
Andrei Ștefan