AcasăNewsMies van der Rohe (Ludwig) este considerat pionierul stilului arhitectural piele si...

Mies van der Rohe (Ludwig) este considerat pionierul stilului arhitectural piele si oase si al arhitecturii moderne

Mies van der Rohe este considerat pionierul arhitecturii moderne si stilului arhitectural piele si oase. Pe numele intreg Ludwig Mies van der Rohe , celebrul arhitect s-a nascut in 27 marie 1886. Mies a fost ucenic in atelierul tatalui sau care sculpta in piatra inainte de ase muta la Berlin. Avand un fizic atletic si cu caracterul sau reticient , Ludwig Mies van der Rohe si-a inceput cariera , lucrand pentru clasa de mijloc adoptand stilul „bun german”.

Creatiile lui Ludwig Mies van der Rohe se evidentiaza prin claritate si simplitate. Mies  Ludwig este recunoscut si pentru stilul arhitectural numit „arhitectura piele si oase”. Pavilionul Barcelona, proiectat de Ludwig Mies van der Rohe, a fost pavilionul german la expozitia internationala din Barcelona, in anul 1929. Pavilionul reprezinta o lucrare de foarte mare importanta in istoria arhitecturii moderne, avand un design de o simplitate si frumusete absoluta.

Less is more era deviza  lui Mies van der Rohe. Pavilionul German a fost prezentat la expoziţie gol, spre deosebire de pavilioanele altor ţări care şi-au expus produse comerciale ori artă; el era în sine o operă, o operă de arhitectură; un simbol al noii Germanii, aşa cum îşi doreau germanii să fie percepută ţara lor.

Ludwig Mies van der Rohe  a zis :” Nu mă ridic împotriva formei, ci numai împotriva formei ca scop. Fac acest lucru în urma unui şir de experienţe şi a unei înţelegeri dobândite pe această cale. întotdeauna forma ca scop ajunge la formalism. Căci această aspiraţie nu se îndreaptă asupra interiorului, ci asupra exteriorului. Dar numai un interior viu are un exterior viu. „

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
3.114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger