AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: afla baremele de corectare ale subiectelor de la matematica,...

Evaluare Nationala 2012: afla baremele de corectare ale subiectelor de la matematica, potrivit EDU.RO

Miercuri s-a desfasurat ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale 2012. Intra sa vezi care a fost baremul de corectare in cazul subiectului la matematica. EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Evaluarea Nationala 2012: Baremul de la proba de limba romana se modifica!

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Peste 160.000 de absolventi ai clasei a VIII-a s-au prezentat, miercuri, de la ora 9.00, la ultima proba din cadrul Evaluarii Nationale 2012. Acestia au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre acestea primind cate 30 de puncte. Celor 90 de puncte adunate in urma rezolvarii corecte a subiectelor li se vor adauga 10 puncte din oficiu.

Astfel, conform profesorilor corectori, se puncteaza doar rezultatul corect, elevurl urmand a primi fie cinci puncte in cazul unui raspuns corect, fie niciun punct, in cazul in care a gresit. In cazul subiectelor doi si trei, pentru orice solutie corecta, chiar daca este diferita de cea din barem, se acorda punctajul corespunzator. De aseamenea, nu se acorda fractiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvari partiale, in limitele punctajului indicat in barem.

Totodata, se acorda 10 puncte din oficiu urmand ca nota finala sa se calculeze prin impartirea punctajului obtinut la 10.

Conform baremului de corectare de la proba la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, elevii au primit cinci puncte daca la primul exercitiu apartinand subiectului 1 daca au stabilit ca rezultatul este 15. Tot 5 puncte au primit si in cazul in care la exercitiul 2 au raspuns 15. In cazdrul exercitiului 3, absolventii au primit cinci puncte daca au notat (-¥,2]. Cu 5 puncte au fost notate raspunsurile corecte de la exercitiile 4, 5 si 6, daca elevii au raspuns, 16, 150 si, respectiv, 12. Elevii care au raspuns gresit la unul dintre exercitiile apartinand probei la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, nu primesc punctajul corespunzator raspunsului gresit.

In cadrul subiectului 2 de la proba la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, elevii au primit cinci puncte la exercitiul 1, astfel: patru puncte pentru desenarea piramidei si un punct pentru notarea acesteia. In cazul exercitiului numarul doi, elevii au primit cinci puncte daca raspunsul dat de ei era b = 5 +1

√ab = 2. Totodata, in cadrul exercitiului trei, potrivit baremului de corectare de la proba la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale 2012, elevii au primit punctaj maxim, dara raspunsul dat de ei era „notand cu x numarul fetelor din clasa, rezulta ca numarul baietilor este egal cu 26 – x. Apoi x – 2 = 2 × (26 – x – 3), urmand ca finalizarea sa fie x =16.

La exercitiul 4, punctul a) elevii primeau 2 puncte pentru reprezentarea unui punct care apartine graficului functiei f, alte doua puncte pentru reprezentarea altui punct care apartine graficului functiei f si un punct pentru trasarea graficului functiei.

In cazul punctului b) elevii au primit cinci puncte daca raspunsul dat era A(a,-a)ÎGf => f (a) = -a-2a + 3 = -a =>a = 3.

In cazul celorlalte exercitii de la proba la matematica, din cadrul Evaluarii Nationale, rezultatelor pot fi urmarite in fotografia de mai jos.

Totodata, baremul e corectare poate fi descarcat si de pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, edu.ro.

author avatar
Ionut Zgimbau
10.710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger