AcasăNewsMicro-vacantele, noua tendinta a anului 2019

Micro-vacantele, noua tendinta a anului 2019

Vacantele de tip „city break” sunt grozave pentru cei care au un program aglomerat, insa cei care nu isi permit nici macar cateva zile de vacanta pot opta pentru micro-concedii, de 24 de ore, care se anunta a fi noua tendinta a anului 2019. In acest sens, platforma TripExpert vine cu o serie de recomandari.

Barcelona, Spania

Orasul este cunoscut pentru plaje, biserici si muzee, asa ca nu rata cladirile concepute de arhitectul Antoni Gaudi, fa cumparaturi in La Rambla, viziteaza Muzeul Pablo Picasso si fa plaja la Barceloneta.

Viena, Austria

Poti vedea orasul de sus daca te urci in Roata Riesenrad, cu o inaltime de 65 de metri, apoi sa mananci branza, carnati si sa bei vin la Neni Am Naschmarkt, sa vizitezi palatul Hofburg si cele mai cunoscute muzee si galerii de arta. Incheie ziua in Palmenhaus, cea mai mare sera dotata cu un restaurant si bar, unde poti comanda cateva cocteiluri.

Lisabona, Portugalia

Fa o scurta incursiune la Castelul São Jorge, bea o cafea proaspata si mananca niste pastéis de nata (tarte cu crema de vanilie) la Martinho da Arcada, cel mai vechi restaurant din oras, si contempla apusul la Park, un bar pe acoperis in Chiado, cu DJ-i, cocteiluri si gustari.

 

Amsterdam, Olanda

Poti inchiria o bicicleta cu care sa te plimbi prin oras, pentru a-ti deschide apetitul pentru niste clatite traditionale olandeze. Te odihnesti in Begijnhof, o oaza de liniste in mijlocul unei zone dedicate cumparaturilor. Fa o plimbare pe canal si nu uita de Rijksmuseum.

Ljubljana, Slovenia

Rezerva un tur gastronomic cu Top Ljubljana Foods – vei petrece patru ore degustand mancare buna si vinuri fine. Ia-ti o pauza de cafea turceasca la Slovenska Hiša si apoi viziteaza piata de vechituri din Stara Roba, Nova Roba.

Paris, Franta

Mergi direct la Muzeul Luvru, admira capodopere ale artei mondiale si apoi comanda un croasant proaspat si o ciocolata calda la una dintre cafenelele din imprejurimi. Ia o bautura aperitiv si niste „tapas al fresco” (gustari) la Rosa Bonheur. Viziteaza celebra librarie La Belle Hortense si nu uita sa explorezi catacombele.

author avatar
Andrei Coman
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger