AcasăNewsMicii producatori, sprijiniti cu 100.000 de euro

Micii producatori, sprijiniti cu 100.000 de euro

Taxa pe ambalaj va duce la inchiderea fabricilor mici

Ministerul pentru Mediul de Afaceri propune ca oamenii de afaceri care detin fabrici mici in Romania sa primeasca ajutoare de la stat, pentru investitii, de pana la 450.000 lei(100.000 euro), o suma dubla fata de anul trecut, cand se ofereau maxim 55.000 euro.

Taxa pe ambalaj va duce la inchiderea fabricilor mici

Finantarea face parte din noul Program de Microindustrializare 2017, o initiativa care, deocamdata, are unele probleme: nu a fost inca aprobata, proiectul de procedura prevede ca antreprenorii sa cheltuie, initial, banii lor, urmand ca statul sa le ramburseze sumele eligibile, si nu are o aplicatie informatica pentru inscrierea clientilor, desi s-a estimat ca peste 165 de firme ar dori sa beneficeze de acesti bani.

Programul va avea un buget de aproape 75 milioane de lei, iar SRL-urile candidate vor trebui sa indeplineasca anumite conditii: sa nu aiba datorii pentru sediul social si punctele de lucru, sa detina cel putin doua exercitii financiare(perioada pentru care trebuie intocmite situatiile financiare anuale), si sa nu aiba datorii esalonate.

Sunt mentionate 32 de domenii eligibile in Programul de Mircroindustrializare, de la industria alimentara, la fabricarea de produse textile, industriale, masini si calculatoare.

author avatar
Bogdan Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger