AcasăNewsMichael Schumacher, tratat în secret la Paris

Michael Schumacher, tratat în secret la Paris

Fostul campion german de Formula 1 a fost internat în spitalul Georges-Pompidou ”pentru a fi tratat în cel mai mare secret”, scrie Le Parisien.

Asistenţa publică-Spitale din Paris (AP-HP) ”nici nu a confirmat, nici nu a infirmat” informaţia, care ţine de ”secretul medical”. Nicio reacţie şi din partea anturajului septuplului campion mondial, în vârstă de 50 de ani. Potrivitcotidianul francez, Schumacher a fost internat într-o unitate de supraveghere permanentă a serviciului de chirurgie vasculară, condus de profesorul Philippe Menasché, ”pioner al terapiei celulare pentru tratarea insuficienţei cardiace”, unde ”beneficiază de perfuzii cu celule stem care sunt introduse în organism pentru a obţine o acţiune anti-inflamatoare sistemică, adică în tot organismul”.

Michael Schumacher nu a mai fost văzut în public de la accidentul la cap suferit la schi în data de 29 decembrie 2013, la Meribel, în Alpii francezi. Aproape orice informaţie nu a putut fi obţinută de atunci în privinţa stării sale de sănătate, dar mai mulţi neurologi reputaţi au spus că pilotul, ieşit tehnic din comă, se află într-o stare vegetativă. Schumacher rămâne cel mai de succes pilot din Formula 1, cu un record de 91 de mari premii câștigate. (R.J.)

author avatar
National