AcasăNewsMichael Douglas, noul purtator de cuvant al FBI

Michael Douglas, noul purtator de cuvant al FBI

Michael Douglas a trecut de la afaceristul veros din Wall Street, la purtator de cuvant al FBI

Dupa ce FBI s-a luptat ani de zile cu industria filmului, care facea un portret nu prea favorabil biroului, acum si-a ales un actor pe post de „imagine”.

Michael Douglas a trecut de la afaceristul veros din Wall Street, la purtator de cuvant al FBI

Actorul american Michael Douglas, interpretul magnatului veros din lumea finantelor, Gordon Gekko, din filmele din seria „Wall Street”, va lupta impotriva fraudelor bursiere.

„Lacomia e buna”

De la replica „Lacomia e buna”, care a devenit celebra in filmul  lansat in 1987 unde afaceristul veros Gordon Gekko manipula banii unor investitori de buna credinta, Douglas a trecut de partea cealalta a baricadei. „Nu m-am putut abtine”, a marturisit el. „Economia noastra este tot mai dependenta de succesul si de integritatea pietelor financiare. Daca o afacere pare prea buna pentru a fi adevarata, atunci probabil chiar asa este”, a subliniat actorul.  In noul sau rol de purtator de cuvant al FBI, Michael Douglas i-a si avertizat pe directorii de pe Wall Street in legatura cu riscurile unei atitudini neloiale fata de practica bursiera.

Prin aceasta initiativa, FBI incearca sa stopeze fraudele bursiere si, mai ales, o practica ilegala, cunoscuta pe Wall Street sub denumirea „insider trading”  sau tranzactii realizate pe baza unor informatii interne, cunoscute doar de unii agenti de bursa, care au acces la datele despre un anumit produs financiar. In 2011, Raj Rajaratnam, fostul manager si fondator al fondului de investitii Galleon Group, a fost condamnat la 11 ani de inchisoare si la plata unei amenzi de 10 milioane de dolari, intr-unul dintre cele mai rasunatoare cazuri de „insider trading” din istoria SUA.

author avatar
Adina Mutar
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger