Cauta

Mica Unire. Iohannis: sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor

Seful statului s-a numarat printre personalitatile care au asistat la slujba „Te Deum” pe care Patriarhul Daniel a oficiat-o, la Pariarhie, in dimineata zilei de joi, o zi de mare insemnatate pentru Romania.

Klaus Iohannis a depus apoi flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de al carui nume se leaga evenimentul de la infaptuirea caruia serbam 160 de ani si a participat o sesiune de comunicari stiintifice gazduita de Patriarhie, ocazie cu care a lansat sageti in directia PSD. In sensul in care, vorbind despre momentul istoric 1859, a subliniat ca a fost posibil „pentru ca elitele acelei perioade si-au propus tinte inalte, care sa corespunda nazuintelor oamenilor. Iar pentru atingerea acestor obiective nationale au intarit legea, nu au slabit-o, au construit institutii, nu au incurajat abuzul de putere”.

Totodata, primul om in stat – care si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat, la alegerile din toamna –  a tinut sa indemne la abandonarea populismului si ca concentrarea pe prioritatile romanilor. „Daca suntem dezamagiti ca Moldova nu a recuperat decalajul economic si nu este legata printr-o infrastructura moderna de restul tarii, beneficiind in schimb la fiecare 24 Ianuarie de reinnoite promisiuni, atunci sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit cu energie, in scurta sa domnie, Alexandru Ioan Cuza”, a sustinut Klaus Iohannis la evenimentul la care a participat joi dimineata.

sursa foto: presidency.ro

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version