AcasăNewsMica Unire. Iohannis: sa dam la o parte populismul si sa ne...

Mica Unire. Iohannis: sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor

Seful statului s-a numarat printre personalitatile care au asistat la slujba „Te Deum” pe care Patriarhul Daniel a oficiat-o, la Pariarhie, in dimineata zilei de joi, o zi de mare insemnatate pentru Romania.

Klaus Iohannis a depus apoi flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de al carui nume se leaga evenimentul de la infaptuirea caruia serbam 160 de ani si a participat o sesiune de comunicari stiintifice gazduita de Patriarhie, ocazie cu care a lansat sageti in directia PSD. In sensul in care, vorbind despre momentul istoric 1859, a subliniat ca a fost posibil „pentru ca elitele acelei perioade si-au propus tinte inalte, care sa corespunda nazuintelor oamenilor. Iar pentru atingerea acestor obiective nationale au intarit legea, nu au slabit-o, au construit institutii, nu au incurajat abuzul de putere”.

Totodata, primul om in stat – care si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat, la alegerile din toamna –  a tinut sa indemne la abandonarea populismului si ca concentrarea pe prioritatile romanilor. „Daca suntem dezamagiti ca Moldova nu a recuperat decalajul economic si nu este legata printr-o infrastructura moderna de restul tarii, beneficiind in schimb la fiecare 24 Ianuarie de reinnoite promisiuni, atunci sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit cu energie, in scurta sa domnie, Alexandru Ioan Cuza”, a sustinut Klaus Iohannis la evenimentul la care a participat joi dimineata.

sursa foto: presidency.ro

136 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Unirea este îndeplinită. Naţionalitatea Română este întemeiată. Acest fapt mareţ, dorit la generaţiunile trecute, aclamat de Corpurile Legiuitoare, chemat cu căldura de noi, s-a recunoscut de Înalta Poartă, de Puterile garante şi s-a înscris în datinile Naţiunilor. Dumnezeul părinţilor noştri a fost cu ţara, a fost cu noi. El a întărit silinţele noastre prin înţelepciunea poporului şi a condus Naţiunea către un falnic viitor. În zilele de 5 si 24 Ianuarie aţi depus toată a voastră încredere în Alesul naţiei, aţi întrunit speranţele voastre într-un singur Domn. Alesul vostru va da astazi o singură Românie. Vă iubiţi Patria, veţi şti a o întări. Să trăiască România!”voievod Alexandru Ioan Cuza despre Marea Unire

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger