AcasăNewsMic dejun la -65 de grade

Mic dejun la -65 de grade

Pare trucaj dar nu este: orice aliment se solidifica instantaneu din cauza frigului extrem

Cei care se plang ca a venit toamna si s-au golit terasele se vor consola privind aceste fotografii luate unde frigul este la el acasa tot anul: Antarctica.

Pare trucaj dar nu este orice aliment se solidifica instantaneu din cauza frigului extrem

De la inceputul acestei luni, biologul francez Cyprien Verseux fotografiaza ce se intampla cu alimentele atunci cand sunt expuse brusc la nemiloasele temperaturi exterioare de la Polul Sud. Unde, clar, este contraindicat sa iei micul dejun pe terasa.

Pofta buna

Spagheti, oua, miere sau Nutella: orice hrana lichida se solidifica instantaneu la -65 de grade. Rezultatul este ca alimentele par incremenite intr-o masina a timpului. Cyprien Verseux a facut aceste fotografii de pe acoperisul bazei Concordia, o statie de cercetare franco-italiana aflata in nord-estul Antarcticii. Verseux participa la al 14-lea program de la baza Concordia, de la inceputul lunii februarie. Din 2005, baza Concordia serveste unor cercetari in domenii precum climatologia, astronomia, geologia.

Nutella pe paine varianta gheturilor
author avatar
Bogdan Borcea
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger