AcasăNewsMI6 ii invata pe teroristi sa faca briose

MI6 ii invata pe teroristi sa faca briose

Ofiterii de la MI6 de la departamentul cibernetic au intrat pe paginile web ale Al Qaida si au postat retete de briose in loc de bombe. Este vorba de controversatul site „Inspire”, despre care ofiterii britanici si americani cred ca este finantat de Al Qaida. „Inspire”, o revista online de 67 de pagini, a fost infiintat anul trecut.

 

Cine vrea sa afle cum se face o bomba de pe pagina online „Inspire”, va reusi o briosa Mojito cu stelute de zahar

Cam tot de atunci, a intrat sub supravegherea Comandamentului de Comunicatii de la Cheltenham, care l-a raportat ca afiliat la organizatia terorista Al Qaida. Una din rubricile magazinului online, „Faceti o bomba in bucataria mamei!”, este semnata „AQ Chef”. Era vorba de o bomba cu potential letal facut din zahar si filamente de becuri.

Acum, in loc de retete de bombe, amatorii dau peste o lista de coduri de computer. Cine le descifreaza constata ca este o reteta pentru briose Mojito, din cartea „Cele mai bune briose ale Americii”, de Ellen DeGeneres. Mesajele lui Osama ben Laden, postate, conform informatiilor detinute de MI6, de catre predicatorul radical Anwar al-Awlaki, si rubrica „Ce asteptam de la Jihad” au fost sterse de specialistii in antitero cibernetic.

 

 

author avatar
Adina Mutar
999 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger