AcasăNewsMetroul se pregăteşte de grevă

Metroul se pregăteşte de grevă

Angajaţii Uzinei de Reparaţii vor să ducă până la capăt conflictul de muncă declanşat cu angajatorul Alstom, inclusiv intrarea în grevă generală. În acest caz,  întregul sistem al metroului va mai funcţiona o zi sau două, după care metroul se va închide, avertizează preşedintele Unităţii – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

„Suntem în conflict cu Alstom, avem tabele de semnături, avem dosare depuse la ITM, prin care solicităm concilierea. Mandatul încredinţat de angajaţii noştri este acela de a merge până la capăt, inclusiv cu greva de avertisment, inclusiv cu greva generală, dacă vineri, adică pe data de 13 decembrie, nu ajungem la un consens cu dânşii în ceea ce priveşte câteva propuneri de modificări ale prevederilor contractului colectiv de muncă, cât şi a salariilor”, a menţionat preşedintele sindicatului de la Uzina de Reparaţii pentru metrou, Cristian Budu. Din efectivul de 360 de angajaţi pe proiectul Metrorex, 273 şi-au exprimat opţiunea de declanşare a conflictului de muncă prin semnătură, vorbim de membri de sindicat. Trebuie să ne apărăm drepturile, drepturi pe care în decursul acestor 15-17 ani Alstom a avut grijă să ni le diminueze, menţionând că sunt o multinaţională şi au alte principii”, spune preşedintele sindicatului de la Uzina de Reparaţii pentru metrou, Cristian Budu. Ion Rădoi, a avertizat că dacă mecanicii de la reparaţii intră în grevă toţi angajaţii de la metrou se pot alătura acestui protest. “Dacă se face grevă, bineînţeles că există riscul să se oprească metroul. Urmează greva de avertisment şi greva propriu-zisă.  Dacă nu se ajunge  la un acord, poate intra în grevă tot metroul”, a adăugat liderul USLM. (R. Jacotă)

author avatar
National
223 afisari

1 COMENTARIU

  1. care face greva,ii dam afara si angajam altii.cine i pune sa lucreze la metrou?sa lucre la suprafata,bucuresteanul poate circula si fara metrou.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger