AcasăNewsMetrorex cumpara energie electrica de 3 milioane de euro

Metrorex cumpara energie electrica de 3 milioane de euro

Jack Cutisteanu a mai prins inca un contract baban de furnizare a energiei electrice catre Metrorex

Fara licitatie, doar cu o strangere prieteneasca de mana. Asa a primit firma Petprod SRL 11,6 milioane lei fara TVA (vreo 3 milioane euro) de la Metrorex.

Jack Cutisteanu a mai prins inca un contract baban de furnizare a energiei electrice catre Metrorex

Chiar si pe timp de criza, „baietii destepti” din energie se descurca de minune. O demonstreaza situatia de la metroul bucurestean, compania atribuind fara licitatie,  la inceputul acestei luni, traderului Petprod (controlat de omul de afaceri romano-israelian Jack Cutisteanu) un contract pentru furnizarea de energie electrica. Suma pusa la bataie de Metrorex se ridica la aproximativ 3 milioane de euro, intelegerea fiind valabila pentru perioada 1 iunie-31 august 2011. Potrivit unui anunt postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Electronice, contractul a fost semnat pe 5 mai 2011, prin negociere directa, justificarea fiind “situatia de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva”.

In realitate, acest contract reprezinta de fapt o continuare a altui contract, semnat in mai 2010, prin care Petprod a primit 40 milioane lei (10 milioane euro), pentru furnizarea de energie electrica catre Metrorex, in perioada mai 2010- mai 2011.Tot in 2010,  firma condusa de Cutisteanu  a castigat un contract pentru furnizarea de energie electrica catre RATB, pentru un an de zile, in valoare de 5,4 milioane lei (1,3 milioane euro).

 

author avatar
Andrei Ispas
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger