AcasăNewsMetrorex a cumparat trenuri prea late pentru peroane

Metrorex a cumparat trenuri prea late pentru peroane

Fum la metrou, la stația Unirii! Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3 - VIDEO

Metrorex a facut o gafa de zile mari! A achizitionat trenuri prea late.

Peroanele tuturor celor 14 statii de pe Magistrala Berceni – Pipera trebuie acum modificate, deoarece noile trenuri comandate sunt prea late pentru a putea circula.

Administratia Metrorex a facut o investitie de 97 milioane de euro, fara TVA. Din cele 16 trenuri de metrou achizitionate, patru sunt fabricate integral în Spania, de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), restul de 12 urmand a fi montate la uzina Atelierul CFR Grivita. Insa, acum trebuie modificate si peroanele.

„Este vorba de noile trenuri de metrou, comandate de administratia Metrorex, si cu care ar fi trebuit sa circulam înca din aceasta luna. Au fost comandate în total 16 trenuri, iar pana acum au fost livrate sase. Problema este ca noile garnituri sunt mai late decat cele pe care le utilizam în prezent, iar din acest motiv peroanele tuturor celor 14 statii de pe Magistrala II va trebui modificate. Concret, din peroane se vor taia cate 5 – 10 centimentri Nu pot estima la ce suma se va ridica procedura de modificare a peroanelor din statii. Banii vor fi suportati cu siguranta de Metrorex „, a detaliat Ion Radoi, presedintele Unitatea Sindicatului Liber din Metrou (USLM), potrivit incomemagazine.ro.

author avatar
Andra Nesu
421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger