AcasăNewsMetoda de înșelăciune a revenit, mare atenție! Cum a picat un bătrân...

Metoda de înșelăciune a revenit, mare atenție! Cum a picat un bătrân în plasa a doi indivizi. „După finalizarea lucrărilor…”

(foto: Facebook)

Metoda de înșelăciune ajunsă să fie cunoscută în spațiul public drept „Acoperişul” face noi victime. De această dată o persoană de o vârstă respectabilă, 82 de ani, din județul Alba, a picat în plasa unor tineri, cu care se tocmise pentru a-i lucra ceva la casă, adică să schimbe câteva țigle de pe acoperișul imobilului.

Doar că la finalul „operațiunii” de înlocuire a unor țigle de pe casă, bătrânul a avut șocul să constate că banii ceruți pentru lucrări au fost cu mult mai mulți față de cât ar fi costat, de fapt, totul. Poliția a intrat pe fir și s-au făcut cercetări.

Doi tineri, reținuți pentru 24 de ore

Situația ajunsă în atenția oamenilor legii datează din februarie acest an, însă cei doi suspecți de înșelăciune au fost reținuți recent. Mai exact, IPJ Alba a anunțat vineri, că în data de 22 iunie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliței Municipiului Aiud au identificat și reținut, pentru 24 de ore, doi tineri de 25 și 29 de ani, din comuna Eremitu, județul Mureș, respectiv comuna Beica de Jos, județul Mureș, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

În sarcina acestora, s-a reținut faptul că, la data de 13 februarie 2023, ar fi înșelat o persoană vârstnică de 82 de ani, din Aiud, în legătură cu schimbarea unor țigle de pe acoperișul imobilului, iar după finalizarea lucrărilor, aceștia i-ar fi solicitat o sumă de bani mult prea mare în raport cu prestația depusă, cauzându-i un prejudiciu de 5.500 de lei”, se menționează în comunicatul IPJ Alba.

Sursa citată transmite că în cursul zilei de vineri, 23 iunie, tinerii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

author avatar
Andrei Coman
680 afisari

1 COMENTARIU

  1. Care aveti rude in varsta care stau la casa, puneti-i in garda asupra acestui lucru. Nemernicia asta functioneaza de ani buni, nu e de ieri de azi. Sa refuze orice lucrare de la cei care vin din strada si ii intreaba daca nu vor sa le repare acoperisul. Ziganii gabori sunt majoritari in “bransa”, dar nu sunt singurii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger